Lyme vagy más? Hova tovább?

Kérdés:  A következő panaszok és eredmények alapján, kérem, írja meg véleményét, mire gondol.
30 éves nő vagyok, még nem szültem. 7 éve nyelőcsőfekélyt diagnosztizáltak nálam (amit a pattanásaimra szedett Doxycyclin nevű antibiotikum mellékhatásának véltek). Rá pár hétre Kalici vírussal kórházba kerültem.
6 és 3 évvel ezelőtt az újabb két gyomortükrözés alkalmával reflux betegséget állapítottak meg (ujjbegynyire nyitott gyomorszáj, rekeszizomsérv). 5 évvel ezelőtt volt "egyszerű" vastagbélgyulladásom (nem Crhon, nem colitis), okát nem tudom.
Az ismét (másfél éve) fennálló állandó vastagbélfájdalom, nyákos széklet, puffadás (mindentől) miatt újabb béltükrözésen voltam, az 1 évvel ezelőtti colonoscopia gyakorlatilag negatív, diagnózis colon-disbacteriosis (azt mondták vannak nem oda való baktériumok a belemben a sok antibiotikum miatt).
A hetekkel ezelőtt történt sigmoidoskópia biopsia eredménye még nincs meg. A sigmoid. során "látványos elváltozás" nem volt a bél 50 cm-es szakaszán.
2012-ben 4-szer volt véres vagy gennyes vizeletem. Ureaplasma baktériumot talált a nőgyógyász a méhszájamból vett mintában. Azt mondták az okozta a véres vizeletet. A hosszasan kezelt, de végül negatív ureaplasma eredményem óta 2013 és 2014-ben is volt gennyes vizeletem.
5 éve gyulladt volt a vállízületem, 2 éve az állkapocsízületem. Jelenleg 3 hónapja vannak ízületi fájdalmaim, különösen térd, tenyér, néha csípő, aztán enyhébben csukló és boka. Szteroidinjekció nem használt.
Nőgyógyászati szűrést Trichomonasra, Gonorrcheára, Chlamydiara (ezeket hüvelyből), Mycoplasmara, Ureaplasmara (ezeket húgycsőből) végeztettem - negatív. Rákszűrés negatív.
Reuma faktor, anti ANA, ENA, sacroiliacalis betekintő röntgen negatív. Vagyis reumatoid arthritis nincs. Góckutatáson egyedül a mandulámat vitatták, genny ürül belőle nyomásra, de nincs lázas-tüszős mandulagyulladásom, ezért nem feltétlen indokolt kivenni.
Nagyon hullik a hajam sok éve. És körülbelül az ízületi panaszokkal egy időben jelentkezett, hogy fájdalmas a szexuális együttlét. Rendszertelen lett a menzeszem (ki nem marad). Rendkívül görcsös a menstruációm, amióta van. Fáj a húgycsövem.
Hasi ultrahangon májhaemangiomát és járulékos lépet, megtört epét találtak. Amikkel nincs teendő.
Többször voltam vérvételen az utóbbi hónapokban, minden értékem rendben, egyedül a bilirubin szintem magas (26 az értéke). (Nem sárgás a bőröm.)
Alvászavaraim is vannak. Időnként éjszakai izzadás. Gasztroenterológus vizsgált tapintással végbelet is, azt mondta, nem a belem fáj, hanem a méhem. Nagyon tipikusak a tüneteim és a szerteágazó panaszaimat úgy gondolja Borelia okozza. És átadható szexuális úton is. A Western Blot Lyme szűrés eredménye (enyém és páromé is ugyanaz): IgM negatív, IgG negatív, Fragellin B. Burgdorferi sensu stricto +.
Ön szerint ez Lyme kór? Páromnak semmi panasza nincs. Rólam még annyit, hogy 11 éves koromban felfedezett S alakú gerincferdülésem van, és fogazati rendellenességem, kismetszők nem nőttek, szemfog keresztben a szájpadlásba. Mitralis prolapsust állapítottak meg 7 éve, magas a pulzusszámom.
Hová fordulhatok még?
Nagyon köszönöm, hogy időt szán rám!

| immunbetegség
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2015 ;20(januári)   InforMed

Válasz:  Kedves Asszonyom, a magam részéről elsősorban a személyes orvosi vizsgálat és konzultáció révén tudnék segíteni Önnek. Mindamellett Lyme-kór rovására írni minden fent leírt panaszát nem lehet.
Tisztelettel, Kádár János dr.

Kapcsolódó cikkek az Allergia, immunbetegségek rovatban olvashatók.

2015-01-13 20:16:55
| immunbetegség
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop