Bélgyulladás - Mit tehetek?

Kérdés:  Van egy visszatérő bélgyulladásom, ami nehezíti az életminőségem, megvolt az endoszkóp vizsgálat és 70 cm-ig tükröztek. Ödémás, gyulladt, felszínes fekélyek voltak a doktornő szerint. Gasztroenterológusom felírt nekem Medrolt, napi 64 mg-ot és mellé szedek Salazopyrint. Előtte csak Salozopyrint szedtem, ami 2 nap alatt elmulasztotta a gyulladást, de most nem volt hatásos önmagában.
Sajnos a vérképemből kiderült, hogy a májértékeim sem jók, mert az alkalikus foszfatáz és a gamma GT is nagyon magas, az értéke a következő: alkalikus foszfatáz 623 u/l, gamma gt 169 u/l és ezzel nincs vége, mert ugyanis az anf pozitív lett, citoplan. ag. elleni at. negatív. ama negatív.
Simaizom ellenes antitest negatív. Szerkezete homogén az egfr (ckd-epi) 90ml/perc, crp 17 mg/l, wbc 12,81 g/l.
Egyelőre azt mondta az orvosom, hogy ha addig nem megy és fáj a hasam, akkor menjek vissza február elején kontrollra, de nem igazán szeretném azt az időt kivárni, illetve, hogy kezdjem csökkenteni a Medrol adagokat. Mit tehetek, tudok tenni magam is valamit a gyógyulás érdekében?

| diéta, kímélő étrend, bélgyulladás
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2016 ;21(januári)   InforMed

Válasz:  Kedves Érdeklődő!
Zsírban szegény, tejszegény, vitamindús, alkoholmentes, fűszerszegény, szénsavas-ital mentes étrendet tartson. Igyekezzen a lelki egyensúly megtartására.
Tisztelettel, Kádár János dr.

Kapcsolódó cikkek a Diéta betegségekben rovatban olvashatók.

2016-02-12 21:54:36
| diéta, kímélő étrend, bélgyulladás

Web Design & Development Prowebshop