Elkaphattam a HIV-et?

Kérdés:  Az egyik nap kalandba keveredtem kíváncsiságból egy biszexuális sráccal. Előtte feltettem neki a kérdéseket, hogy nincs-e semmi betegsége és nem kaphatok-e el semmit?
Aztán kipróbáltam az orális szexet, de mindössze körülbelül 1 perc volt, mert rájöttem, hogy nekem ez nem kell. Csak a fantáziám játszott velem és a nőket szeretem teljes mértékben.
A tünetek, amikről olvastam (láz, fáradtság, végtagfájdalom, hasmenés, nyirokcsomó duzzanat) nem jelentkezett. Körülbelül 1-1,5 hónapja történt az eset. Anális aktus nem volt, mindössze egy kis kényeztetést kaptam, valamint a sperma nem került a számba, viszont egy kis előváladékot éreztem.
Nagyon vigyáztam, így nem sérthettem fel a péniszt, valamint a számon sem érzékeltem sebet.
Mennyi az esélye, hogy elkaphattam valamit abban az esetben, ha ő fertőzött volt? Érdemes orvoshoz menni? (25 év körüli volt a férfi).

| orális szex, AIDS, HIV
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2016 ;21(januári)   InforMed

Válasz:  Kedves Érdeklődő!
Az esély kicsi, de teljesen nem kizárt. Elsősorban az Ön szájnyálkahártyáinak mikrosérülései jelenthetnek behatolási kaput.
Tisztelettel, Kádár János dr.

Kapcsolódó cikkek az AIDS/HIV rovatban olvashatók.

2016-02-22 23:17:47
| orális szex, AIDS, HIV

HIV/AIDS, minden, amit tudnia kell

Az AIDS ún. mozaikszó, amely e fertőző betegség angol szavainak kezdőbetűiből tevődött össze.


Lehetetlen védőoltást kifejleszteni a HIV ellen

Hiába azonosították a HIV újabb törzsét, védőoltást kifejleszteni gyakorlatilag lehetetlen, így a felfedezésnek csak tudományos jelentősége van.


Kényes kérdések

A szerelem és a szex terén igen sok kényes kérdés merül fel. Sokan nem is tudják, hova fordulhatnának kíváncsiságukkal válaszért. Az ő kedvükért adunk most választ pár igen gyakori, bizonytalanságot okozó dilemmára.


HIV-vakcina: előrelépés

Új hatékonyabb HIV elleni oltóanyagot teszteltek sikerrel a Harvard Medical School kutatói. A vírus több törzse ellen kifejlesztett szer 393 emberben sikerrel váltotta ki az immunrendszer reakcióját - olvasható a The Lancet orvosi hetilapban közölt tanulmányban.


HIV fertőzés sikeres kezelése immunterápiával

Francia orvosok először találtak bizonyítékot arra, hogy egy általában tüdő-, vese- és bőrrák immunterápiás kezelésére használt gyógyszer képes lehet megsemmisíteni HIV-fertőzött sejteket egy vírushordozónál. A párizsi Pitie-Salpetriere Kórház kutatói az Annals of Oncology című orvosi folyóiratban ismertették az esetet.


Web Design & Development Prowebshop