Lehetek HIV pozitív?

Kérdés:  Melyek a HIV-fertőzés tünetei? Mikor jelentkeznek? 32 éves nő vagyok, kb. 4 hónapja voltam együtt valakivel, nem védekeztünk, később kiderült, volt már több nővel is. Elmondása szerint volt már AIDS-teszten, ami negatív lett.
Amiért aggódom az az, hogy előző hónapban is és most is kapar a torkom. Egyéb panaszom nem volt. HIV-pozitív. Nagyon félek.
Azóta van új párom, nem szeretném, ha valami gond lenne. Bár most neki is van egy kis náthája, a torka nem fáj, láza nincs. Ezért is félek. Régebben nekem nem fájt ennyit a torkom.
Előre is köszönöm válaszát!

| szex, AIDS, HIV
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2016 ;21(novemberi)   InforMed

Válasz:  Kedves Érdeklődő, az elmondottak önmagukban nem utalnak HIV-fertőzésre, de egy laboratóriumi tesztet sem helyettesít.
Tisztelettel, Kádár János dr.

Kapcsolódó cikkek az AIDS/HIV rovatban olvashatók.

2016-12-02 21:14:36
| szex, AIDS, HIV

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


HIV/AIDS, minden, amit tudnia kell

Az AIDS ún. mozaikszó, amely e fertőző betegség angol szavainak kezdőbetűiből tevődött össze.


Lehetetlen védőoltást kifejleszteni a HIV ellen

Hiába azonosították a HIV újabb törzsét, védőoltást kifejleszteni gyakorlatilag lehetetlen, így a felfedezésnek csak tudományos jelentősége van.


Korlátozhatják Németországban a homoszexualitás kezelését

Korlátozhatják Németországban a homoszexualitás megszüntetését célzó kezelést, az úgynevezett "konverziós terápiát" - írták hétfőn német lapok.


Kényes kérdések

A szerelem és a szex terén igen sok kényes kérdés merül fel. Sokan nem is tudják, hova fordulhatnának kíváncsiságukkal válaszért. Az ő kedvükért adunk most választ pár igen gyakori, bizonytalanságot okozó dilemmára.


Web Design & Development Prowebshop