Antihisztamin és anafilaxia

Kérdés:  Csökkenti az anafilaxiás sokk esélyét, ha eleve antihisztamint szedünk? Pl. szedek Allegrát vagy Suprastint és kapok egy antibiotikumot, amire allergiás vagyok (de még nem tudok róla), akkor megakadályozhatja az anafilaxia kialakulását a szedett antihisztamin?

| anafilaxiás shock
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2020 ;26(május)   InforMed

Válasz:  Kedves Érdeklődő, az anafilaxiás shock kialakulásához csak az egyik, és nem is a leglényegesebb komponens a hisztamin, a kialakult shock kivédésében pedig az antihisztamin-adás egyáltalán nem játszik szerepet. Tahát a válasz: ezzel az indikációval antihisztamin szedése nem javasolt. Tisztelettel, Kádár dr.

2020-05-18 18:34:36
| anafilaxiás shock
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop