Arcoxia 90

Kérdés:  Reumatic artritiszem van, melyre Trexant szedek heti 20 mg, illetve szükség esetén Arcoxia 90 -et, magas vérnyomásra gyógyszert szedek, COPD-s vagyok, valamint zöld hályogom van és Clopidogrelt szedek. 68 eves nő vagyok. szeretnem megkérdezni, hogy az Arcoxia-t szedhetem-e, nem lesz e később valamilyen károsodás a szervezetben köszönettel.

| nem-szteroid, mellékhatás
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Kedves Érdeklődő, a szóba jövő, nem-szteroid típusú gyulladáscsökkentők közül az Arcoxia az egyik legveszélytelenebb szed. Mellékhatás előfordulása tartósabb szedés során is ritka. Tisztelettel, Kádár János dr.

2020-02-07 18:23:40
| nem-szteroid, mellékhatás

Vényköteles lesz néhány ibuprofén tartalmú fájdalomcsillapító

Jövő év május 1-jével vénykötelessé válnak egyes ibuprofén és dexibuprofén tartalmú fájdalomcsillapítók - közölte honlapján a gyógyszerhatóság.


A csontanyagcserét befolyásoló gyógyszerek

Ha valakinek csontritkulása van, általában mindent elkövet azért, hogy ne romoljon tovább az állapota. Megfelelő étrenddel és mozgással karban tartható a betegség, de fontos tudni, hogy egyes gyógyszerek mellékhatása is károsíthatja a csontszerkezetet.


Hajhullás mint gyógyszermellékhatás

A gyógyszereket számos betegségre szedni kell, de a legtöbbnek nem kívánatos mellékhatásai is vannak. Egyes gyógyszerek fokozott szőrnövekedést idéznek elő, míg másoknál a hajhullás okoz gondot.


Az altatók lehetséges mellékhatásai

Sokan szednek vényre felírt altatót, és ezzel kapcsolatban egy sor kérdés fogalmazódik meg a betegekben. Kell-e félnem a mellékhatásoktól? Hogyan fogom érezni magam másnap reggel? Megbízhatók-e ezek a gyógyszerek? Az alábbiakban néhány gyakori problémát sorolunk fel, és azt is, hogy mit tehetünk a megoldásuk érdekében.


Gyógyszermellékhatás

A gyógyszerek gyógyító hatása mellett számos lehetséges mellékhatással is rendelkeznek, melyek okai a gyógyszerek iránti veleszületett vagy szerzett túlérzékenység, és a különböző egyidejűleg szedett gyógyszerek közötti kölcsönhatás lehetnek. Az alábbiakban a különböző gyógyszerek által kiváltott leggyakoribb gyomor-béltünetekkel, betegségekkel foglalkozunk.


Web Design & Development Prowebshop