Helicobacter?

Kérdés:  Kedves Doktor Úr! Két évvel ezelőtt egy vérvétel során a Helicobacter eredményem pozitív lett. 2.700 U/ml. Ezután vércukor terhelésen is voltam, mivel ott az inzulinrezisztencia igazolódott, helico irányába nem mentünk tovább. Diétába kezdtem. Egy éve már nem eszem cukrot és fehér lisztet. Nagy ritkán bűnözők. De egyre több tüntetem van, és nem tudom mi tévő legyek. Először gyógyszeres kezelés nélkül szerettem volna megoldani a problémát. A gyomrom is sokat fáj, hirtelen éhség vagy épp hányinger tör rám. Szélgörcseim vannak, hatalmasra puffad a hasam. Reggel éhgyomorra, ha vizet iszom, rettenetesen elkezd fájni a hasam. És állandóan szédülök, bizonytalanság érzésem van. Pánik szerű tüneteim vannak, ha megszédülök, mert azt hiszem rosszul leszek. Erre kaptam Frontint, de nem érzem jobban magam. A tüneteim: szőrös az állam, menstruáció hosszan tart, pecsételő, migrén, peteéréskor iszonyúan fáj a hasam, végbélnyilásom szúr, gyomorfájás, hirtelen éhség akár éjszaka, reggel hányinger, szédelgés, a székletem mindig laza. Nem tudom hova forduljak. 43 éves vagyok, nőgyógyászati hormon eredmények rendben vannak. Ön szerint milyen irányba induljak segítségért? Válaszát előre is köszönöm

| puffadás, Helicobacter
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Kedves Érdeklődő, (a Helicobacter, szegény, hogy 3 emberből 2 hordozza, nem felelős ezért) sajnos azonban a választ a fenti leírás alapján sem lehet megadni, Legalább ismételt kísérletet kell tenni orvosi vizsgálattal. Ebben ajánlok segítséget. Tisztelettel, Kádár dr.

2020-02-24 10:19:12
| puffadás, Helicobacter

Mi okozza a puffadást és mit lehet tenni ellene?

A haspuffadásnak több oka is lehet, mindenesetre nagyon kellemetlen érzés, az ember úgy érzi, mintha egy labdát nyelt volna le, vagy vízzel lenne tele a hasa.


Diszpepszia

A diszpepszia kellemetlen érzés, amit gázosság, teltségérzés, gyötrő vagy égő fájdalom jellemez.


A fekélybetegség keletkezése

A Helicobacter pylori (H. pylori) baktérium kóroki szerepének felismerése megváltoztatta a klasszikus fekélybetegség kialakulásával és kezelésével kapcsolatos felfogást.


Gyorssegély hasfájásra

Elsősorban a nők szenvednek a hasfájástól, puffadástól, székrekedéstől vagy irritábilis bélszindrómától (IBS). Szakemberek szerint azonban a legtöbb esetben egyszerű módszerekkel, házilag is megszüntethető a hasfájást.


Növényi hatóanyag a Helicobacter ellen

A Helicobacter pylori ellen fejlesztettek növényi hatóanyagot a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpontja és az Újvidéki Egyetem természettudományi karának szakemberei.


Web Design & Development Prowebshop