Kortikoszteroid és HBSAg

Kérdés:  Tisztelt Doktor Úr! 1995 óta vagyok teljesen tünetmentes HBSAg pozitív. Körülbelül 11 éve van gerincfájdalmam, amire most a kezelőorvos egy ötnapos infúziós kortikoszteroid kezelést készül adni. Kérdésem az, hogy ez a kezelés felerősítheti-e, esetleg kiújulhat-e a HB, mivel úgy értesültem, hogy a kortikoszteroidos kezelés gyengíti az immunrendszert. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

|
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2019 ;25(november)   InforMed

Válasz:  Kedves Érdeklő, igen így van! Általában a szteroid kezelés B vírushordozás esetén kockázatot jelent, és bizonyos esetekben antivirális kezelésre is szükség van emiatt – még panaszmentes esetben is. Tisztelettel, Kádár János dr.

2019-11-04 16:44:46
| szteroid, hepatitis B

Web Design & Development Prowebshop