Lipómák

Kérdés:  Tisztelt Doktor Úr! A hasi uh zsíros májat mutatott 10 hónappal ezelőtt, valamint kissé magasabb koleszterin és triglicerid értékeket, a CT vastag zsigeri zsírt látott a hasban, 120 x60 x 60 mm-est, valamint kisebbet a szigmabél környékén is. Minimális túlsúlyom volt, a hasam bőrében, a felkarban és a felső combomban lipómák tapinthatók. 10 hónap alatt sikerült 11 kg-ot fogyni, a hasi uh normális nagyságú és szerkezetű májat ír le, a triglicerid és koleszterin érték normál tartományba került, májműködést segítő táplálékkiegészítőket szedek, gyógyteákat iszom, hetente 3-szor úszni járok. A kedvezően alakuló értékek ellenére a közérzetem nem javult, mert a hasfalban a lipómák növekszenek, füzér szerűen gyarapodnak, egymást érik, izom mozgásra, tapintásra fájdalmasok, vastagnak, nehéznek, érzékenynek tűnnek, a fájdalom folyamatosan a jelenlétükre figyelmeztet, némelyik már kiemelkedik a bőrből. A combom belső-felső részében is nőnek, fájdalmasan lüktetnek, a bal combom ödémásnak tűnő, vastagabb. Melyik szakterület vizsgálhatja a panaszaimat? Létezik-e a zsíranyagcsere zavarának vizsgálata? Esetleg speciális laborvizsgálatok erre vonatkozóan? Köszönöm szépem.

| lipóma
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Kedves Érdeklődő, a lipomának, amennyiben valóban erről van szó, nincs köze a zsíranyagcseréhet. Sebész segíthet rajta, ha zavaróan elhatalmasodik. A laborvizsgálatok erre nem valók. Tisztelettel, Kádár János dr.

2020-02-16 12:47:12
| lipoma

A kéz daganatairól

Sokszor előfordul, hogy az emberek különböző csomókat vesznek észre, találnak a kezükön. Ezek gyakran aggodalmat válthatnak ki.


Web Design & Development Prowebshop