Mozgásszerv és immunológia

Kérdés:  2016 nyarán egy felfelé nyúló mozdulattól nyilalló fejfájásom lett. Két hét neurológiai vizsgálat után azzal engedtek haza, hogy valószínűleg mozgásszervi eredetű a dolog. Tarkófájdalmam még jó pár hónapig megvolt.
2016 decemberében magas lázzal és a bal lábam fájdalmával elmentem orvoshoz, ahol orbáncot állapítottak meg. Antibiotikum hatására az orbánc kezdett gyógyulni. Viszont a nyaki izmaim és a koponyacsont körül folyamatos éles fájdalom nem múlt. Egy héten belül lebénult az arcom jobb oldala.
Fül-orr-gégészem javaslatára 5 napos szteroid-kúrát kaptam, amitől a bénulás megszűnt. A mostani problémáim nagyjából innen kezdődtek. Ugyanis a szteroidkezelés ideje alatt a vérnyomásom 180 fölé emelkedett (ami addig állandóan 135/140 körül szokott lenni). Folyamatosan szédültem és nyak-, válltájékon kötöttséget, fájdalmat éreztem. A magas vérnyomásomat kezeltettem, jelenleg 135 körül van. Viszont az általános közérzetem és panaszaim továbbra is fennállnak. Este több folyadékra van szükségem, eddig soha nem keltem fel. Többször megébredek. Gyakran a szédülő érzéstől nem tudok aludni, mintha folyamatosan menne a fejem.
Ha nem dolgozom és otthon vagyok a mozgás hiányától is előjönnek ezek a tünetek. Viszont ha erősebb napom van, akkor a nyaki, lapocka közötti feszülés megnő, bevérzik a szemem és felmegy a vérnyomásom.
A hátamon a nyaki és lapocka részen aknék vannak, amik ugyancsak akkor sűrűsödnek, mikor fokozottabb a mozgástevékenységem.
Amióta kezdődött ez az egész a hónaljam folyamatosan gombás, a fogínyem vérzik, ami előtte szintén nem volt. Folyamatosan fájnak a csontvégeim. De általában csak egy helyen pár hónap után máshol bal térd, jobb térd, bal könyök, jobb csukló.
Laborleleteim normálisak. Talán CK 273 + U/l. Voltam fogorvosnál, nyaki uh, endokrinologia, reumatologus, immunologia. Az endokrinologiai labornál a prolaktin értéke 708 mU/l (kontrollra várok). Az immunológiai laborban a következők voltak. (kontrollra várok) AST: 226,7 + U/ml U1-rnpl: 77,03 poz U/ml PM/SCL: 294,0 poz U/ml MI2: pozitiv KU/KI: pozitiv PL-7: 4,5 gy. poz ANF-HEP2m: granuláris pozitiv srp: pozitiv.
A leírtak tükrében milyen típusú betegségre lehet gyanakodni?
Válaszát köszönöm!

| immunbetegség
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2018 ;23(februári)   InforMed

Válasz:  Kedves Érdeklődő, a panaszai nem jellemzőek immunbetegségre. Az immunszerológiai leletek, önmagukban nem elegendőek egyetlen kórkép diagnózisának kimondásához sem. Még csak azt sem lehet mondani, hogy valamilyen irányban egyértelműen jellegzetesek. Bizonyos kötőszöveti és izombetegségekben szoktak gyakrabban előfordulni, azonban, ha csak annyi van, akkor ez kevés egy immunbetegséghez.
Legcélszerűbb szakemberrel, jelen esetben immunológussal személyesen konzultálni.
Tisztelettel, Kádár János dr.

Kapcsolódó cikkek az Allergia, immunbetegségek rovatban olvashatók.

2018-03-02 03:58:38
| immunbetegség
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop