Pajzsmirigy

Kérdés:  Tisztelt Doktor Úr! A laboreredményeim CRP 8,64, TSH 9,990, FT4 13,030 alapján, felírtak a Letrox-nevű gyógyszert! Nagyon elkeseredtem! :( Ha elkezdem szedni valóban életem végéig szednem kell? Esetleg anélkül változhatna az eredményem? Mindenképpen ki szeretném kerülni a gyógyszerszedést, azt kérdezném, ez lehetséges-e? Módosulhatna a vérképem még anélkül? Milyen következményekkel járhat, ha nem szedem a gyógyszert? Amúgy úgy érzem, hogy nincs semmi bajom, csak az eredményeim nem ezt mutatják! Várom válaszát! Köszönöm!

| pajzsmirigy, gyógyszer
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Kedves Érdeklődő, egyes adatai pajzsmirigy alulműködésre utalnak. Természetesen a véleményt a klinikai képpel, a panaszokkal és a többi lelettel együtt kell értelmezni, azonban amit átküldött, abból ez olvasható ki. Amennyiben valóban fennáll ez a betegség, akkor a gyógyszerszedés valóban hasznos. Igen ritka az olyan eset, amikor magától megoldódik. Ilyen esetekben a hormonpótlást tartósan ajánlják. Ha valóban van ilyen baja, a pótlás elmaradásakor számos baj kialakulására számíthat. Szerencsére ez már Európában ritkán fordul elő. Talán, ha egy ismétlés is ugyanezt az eredményt adja, akkor érdemes megfontolnia még egyszer a gyógyszer tartós szedését. Tisztelettel, Kádár dr.

2020-02-07 18:23:40
| pajzsmirigy, gyógyszer

A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop