Szédülés

Kérdés:  Tisztelt doktor Úr! 26 eves nő vagyok. Egy hónapja körülbelül elkezdtem szédülni olyan mintha forogna a világ, de rajtam kívülről nem látszik kollégáim elmondása alapján. Ez erősödött, majd kezdett elmúlni, és azt figyeltem meg, hogy orrfújáskor, illetve erőlködéskor (székelés) jelentkezik. Orrom is be van dugulva többször. Mitől lehet ez? Állandóan Meforalt, L thyroxint, Bisoprololt szedek. Köszönöm szépen.

| szédülés
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Kedves Asszonyom, nagyon sok minden lehet. Javaslom, készíttessen rutin labor vizsgálatot, menjen fül-orr-gégészéhez, majd ideggyógyászhoz. Tisztelettel, Kádár dr.

2020-02-24 10:19:11
| szédülés

A fül gyulladásai, fülzúgás, szédülés

A legtöbb embert leginkább a fül gyulladásos betegségei érintik. Gyakoriak a külső fül, tehát a fülkagyló- és hallójárat-gyulladások.


Eszköz a szédülés csökkentésére

Egy eszköz segítségével otthon is kezelhetik magukat azok, akik úgynevezett jóindulatú, helyzeti szédüléstől szenvednek.


Szédülés: forog a világ

Egyre több ember panaszkodik szédülésre, s közülük minden tizedik a háziorvosát is felkeresi időnként fellépő panaszaival. Hogyan állíthatjuk le a fejünkben kerengő körhintát? Erre keressük a választ az alábbiakban…


Szédülés: szerteágazó okok, változatos tünetek

A szédüléssel járó megbetegedések a civilizációs ártalmak és a lakosság elöregedése miatt egyre gyakoribbá válnak.


Ménière-betegség

A betegség egy francia orvos, Prosper Ménière után kapta a nevét, ő írta le először ezt az állapotot, amelyet hirtelen, rohamszerű szédülés, hányinger, hányás, hallásvesztés vagy fülzúgás jellemez.


Web Design & Development Prowebshop