Szédülés

Kérdés:  Üdvözlöm Dr úr. Én évek óta szédüléssel küszködtem, amit persze ki is vizsgáltattam fúl orr gégészet, neurológia, szemészet, labor stb. Belgyógyászaton is voltam, ahol elküldtek szív ultrahangra, azt állapították meg, hogy a bal szívbillentyű nehezebben zár, de nem okoz problémát általában szokott lenni vékonyabb testalkatúaknál, azt mondta a belgyógyász. Annyiban is maradt a vizsgálat. Ez 5 éve volt. Egy ideje gyengébbnek éreztem magam fájdogált a fejem, memoriam sem az igazi, elmentem koponya MRI-re magánúton, az eredményemet mutatnám: külső és belső liquortér normálisan tág, az oldalkamrák szimmetrikusak, középállásúak. A cranio-cervicalis átmenet szabályos. A frontalis fehér állományban jobb oldali túlsúllyal max 2-4 mm-es jeldús gócok láthatóak, flair és részben T2 képekben. Egyebütt az agyállományban kóros jeladású terület nem ábrázolódik. Az orrmelléküregek légtartók. Vélemény: lacunaris infarctusok mk. Frontalis lebenyen. Neurológus konkrétan nem mond semmit, mivel vérnyomásom sem magas. Azt kérdezném, hogy ezek a kisebb agyi infarktusok lehetnek összefüggésben a szívbillentyűvel? Konkrét választ nem kapok, merre vizsgáltassam tovább. 27 éves vagyok 2 gyermek anyukája, aggaszt az eredmény, sokat szorongok, hogy esetleg komoly gond van az egészségemmel. Várom válaszát Tisztelettel.

| szívbillentyű, szédülés, fejfájás
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2020 ;26(június)   InforMed

Válasz:  Kedves Érdeklődő, amennyiben alvadási zavara nincs, a kardiológus a szívbillentyűket épnek találja, akkor a fent kérdezett összefüggés esélye minimális. Tisztelettel, Kádár János dr.

2020-06-08 13:03:29
| fejfájás, szédülés, szívbillentyű
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop