Torokban jelentkező izomgörcs

Kérdés:  Tisztelt Doktor úr! A torkomban és a nyelvemben gyakran izomhúzódás alakul ki egyszerűbb cselekedetek hatására, mint pl. ásítás, erőteljesebb nyelés. Legutóbb, amikor hányinger gyötört és csak öklendeztem, olyan erős izomhúzódás alakult ki, hogy napokig éles fájdalmat éreztem a nyelvemben, torkomban, ami nyelés hatására fokozódott. Terhességvállalás előtt állok és a reggeli rosszullétek miatt valószínűleg a hányás gyakori lesz, ezért abban szeretném doktor úr segítségét kérni, hogy szükséges e a terhesség előtt valamilyen vizsgálaton részt venni, milyen irányban tudok ezzel a problémával elindulni, van e rá gyógymód? Köszönöm szépen válaszát!

| torok, görcs
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Kedves Érdeklődő, valójában nem tudom. Javaslom, mutassa meg magát fül-orr-gégésznek, ideggyógyásznak és ha kell, gasztroenterológusnak. Tisztelettel, Kádár dr.

2020-02-24 10:19:12
| torok, görcs

Tegye rendbe a gyomrát!

Ég a gyomra? Feszül a hasa? A gyógyszertárak, fitotékák tele vannak olyan patikaszerekkel, amelyek segíthetnek. A legtöbb ember viszont úgy dönt, hogy inkább tűr...


Átmeneti iszkémiás roham (TIA)

Az átmeneti iszkémiás roham (transiens ischaemiás attack - TIA) agyi működészavar, amit az agy vérellátásának átmeneti hiánya okoz.


Nyakunkon a tél: így védekezzünk a leggyakoribb betegségek ellen!

Bár a globális felmelegedés alaposan éreztette hatását az idei nyáron, azonban a kontinentális éghajlat sajátosságait még nem sikerült felülírnia.


Megalakul az Egyetemi Klinikák Tanácsa

A négy orvos- és egészségtudományi egyetem, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) részvételével megalakul az Egyetemi Klinikák Tanácsa - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.


Tetanusz és veszettség

Van néhány fertőző betegség, amelyet súlyossága miatt mindenképpen meg kell ismerni.


Web Design & Development Prowebshop