Véralvadásgátló abbahagyása

Kérdés:  Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy mennyire rizikós, ha abba szeretném hagyni a véralvadásgátlót. 2017 júliusában trombózisom és tüdőembóliám volt, ami fogamzásgátló tabletta szedése miatt alakult ki. Kivizsgálták, nem öröklött. Azóta Marfarint szedtem. 2018 szeptemberétől 0,6 mg Clexanet adok, terhességem alatt, és azóta is, mivel még szoptatok. Májusban lett volna Doppler vizsgálatom, ami a vírus miatt elmaradt. Nos, mióta megvan a kisfiam, kisebb-nagyobb időkre elfelejtem beadni magamnak az injekciót. Volt, hogy hetekre kiment a fejemből, mivel a fiamra szánom minden időm. Nem vettem észre magamon semmit, ami arra utalna, hogy baj, amiért nem kaptam meg a napi adagom, sőt, nem vagyok olyan fáradt! A lábam sem fáj, mellkasomban sem érzek nyomást. Tudom, hogy magamra nézve felelőtlenség, de már nem is akarom szedni. El akarok menni az orvoshoz és megbeszélni ezt vele, de érdekel az Ön véleménye is! Ön szerint mennyire lenne kockázatos abbahagyni a véralvadásgátló szedését? Azóta semmi gond nem volt velem, terhességem alatt sem. A rendszertelen beadás kb. fél éve megy. Egy nap eszemben volt, utána napokig nem. Elgondolkoztam azon, lehet nincs is már rá szükségem, viszont egy vérvételre igen. Egy vérvétel kimutatná így, hogy napok óta nem adtam be, hogy jó-e a vérem? Köszönöm előre is a választ!

| véralvadásgátló, trombózis készség
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2020 ;26(június 28)   InforMed

Válasz:  Kedves Érdeklődő, alapesetben a véralvadásgátlót már nem szükséges szedni ennyi idő elteltével. Különös óvatosságot javaslok a hajlamosító genetikai és alvadási adatok vizsgálatakor, sok buktatója van a trombózis-készség vizsgálatnak. Tisztelettel, Kádár János dr.

2020-06-29 11:39:47
| trombózis készség, véralvadásgátló
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop