Véreredmény

Kérdés:  Tisztelt Dr. Úr! 55 éves nő vagyok, magas koleszterinemre gyógyszert szedek /Roxera 10 mg/ ma kaptam meg az újabb labor eredményemet. Az összkoleszterinem 5.4 egy kicsit magas. Most viszont lett egy jó magas eredményem, ami pedig a kreatin-kináz 206. Érzem, hogy fájnak az izmaim. Szeretném kérdezni, hogy elképzelhető -e, hogy a gyógyszertől lett magas az eredmény? Van-e másfajta gyógyszer, ami nem árt az izmoknak? Köszönettel.

| gyógyszer mellékhatás
| Kádár, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kádár János 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Kedves Érdeklődő, a kreatin-kináz 100 és 30.000 között mozoghat, a 206-os érték tehát messze nem nagyon magas: éppen csak hogy. A gyógyszer okozhat ilyet, de mielőtt leváltanák, én adnék még egy hónapot a döntés előtt – legyen egy kontroll. Tisztelettel, Kádár János dr.

2020-02-16 12:49:23
| gyógyszer mellékhatás

A csontanyagcserét befolyásoló gyógyszerek

Ha valakinek csontritkulása van, általában mindent elkövet azért, hogy ne romoljon tovább az állapota. Megfelelő étrenddel és mozgással karban tartható a betegség, de fontos tudni, hogy egyes gyógyszerek mellékhatása is károsíthatja a csontszerkezetet.


Az antibiotikum nem fér össze az alkohollal

Az antibiotikumok és az alkohol mellékhatásai hasonlóak. Mindkettő okozhat például a gyomorpanaszt, szédülést és álmosságot, ezek a mellékhatások együtt felerősödhetnek.


Web Design & Development Prowebshop