Asztma, nyák

Kérdés:  3 hónapja fuldoklok, úgy érzem, le van tapadva a nyák, és se le, se fel nem jön. Köhögtet, és majd megfulladok tőle. Fuldoklok a ködben is, ha biciklizek. Este fürdéskor is nagyon rossz.
Közben baj van a pajzsmirigyemmel, amit Letroxal kezelnek. 1 hónapja azt mondták, asztmás vagyok, kaptam Alvesco sprayt 1x2 puffal, amit most felemeltek 2x2 puffra, Aerius tablettát és Ventolin sprayt (ami nem igazán csinál semmit). Most csináltak mellkasröntgent, ami negatív. Viszont még most is fuldoklom. Mindent megteszek, amit mondanak.
Kérem, segítsen, mit tehetek még, vagy legyek türelmes és idővel jobb lesz? 3 gyermeket nevelek, s lassan már az utcára sem tudok kimenni!

| asztma, gyógyszer
| Kaszó, B.; Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2009 ;14(decemberi)   InforMed

Válasz:  Ha a megemelt adag Alvesco sem használ, vissza kell mennie a tüdőgyógyászatra kontrollra, mert lehet, hogy meg kell változtatni a kezelést. Beszélje meg orvosával, nem javasolja-e inhalátor (gyógyszerporlasztó) használatát (receptre is lehet írni). Ha a Ventolin nem hatásos, akkor további vizsgálatok is szükségesek lehetnek.

Kapcsolódó cikkek a COPD, asztma, tüdőtágulás rovatban olvashatók.

2009-12-12 22:10:40
| asztma, gyógyszer

A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop