Asztma - Miért hízik?

Kérdés:  5 éves a kisfiam, 2 éves korban derült ki, hogy asztmás, sokat volt beteg, Singular minit kap, Flixotidot és szükség esetén Ventolint. Fizikai terhelésre leizzad, szeme karikás, és a kis hasa jár, Ventolinra szűnik, de emellett nagyon sokat hízott. Van köze a gyógyszerek mellék hatásának? Cukra jó, a pajzsmirigye is. Volt 1,5 éve egy heresérv-műtéte is.

| asztma, elhízás, gyógyszer
| Kaszó, B.; Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2010 ;15(januári)   InforMed

Válasz:  A felsorolt gyógyszereknek, ha azt az előírt adagban használják, nincs ilyen mellékhatása. Az azonban előfordulhat, hogy mivel terheléskor kisfia rosszul érzi magát, ezért kevesebbet mozog, s ez vezet a hízáshoz. Beszéljenek gondozó orvosukkal, mert lehet, hogy változtatni kellene a gyógyszereken. Ha terheléskor tünetmentes, akkor pedig sokat kell mozognia.

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2010-01-10 15:37:25
| asztma, elhízás, gyógyszer

Megvan a vírust blokkoló lehetséges ellenszer?

Megvan az új típusú koronavírus kezelésének lehetséges ellenszere - állította Jakob Glanville, egy kaliforniai immunológiai laboratórium alapítója és elnök-vezérigazgatója a Fox televíziónak adott interjújában. Olvassák el kapcsolódó cikkeinket is!


A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Web Design & Development Prowebshop