Macskaszőr allergia

Kérdés:  26 éves vagyok, néhány éve, többek között macskaszőr-allergiát is megállapítottak nálam (fafajták és fűkeverékek mellett). Ennek ellenére tavaly két hétig bébiszitteltük egyik rokonom macskáját. A hálószobából kizártuk, igyekeztem minél kevesebbet egy légtérben lenni vele, de főleg a második hét végére felerősödtek a tüneteim. Idén újra megkértek, most is két hétig kellene vigyáznunk a cicusra.
Ha elvállaljuk, akkor a kellemetlenségen túl lehet komolyabb egészségkárosító hatása ennek a két hét "együttlétnek"? Azóta a szőnyegpadlót laminált parkettára cseréltük (könnyebben tisztítható), a macska szőre frissen lett nyírva, mosdatva, és megpróbálnék idén is minél kevesebb időt a dögönyözésével tölteni. Szívesen bevállalom ezt a kis kellemetlenséget, ha károsító hatása nem lehet a dolognak! Ebben a döntésben kérem a segítségét!
Várom a véleményét!

| allergia, allergén
| Kaszó, B.; Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2010 ;15(júniusi)   InforMed

Válasz:  A gondos megelőző intézkedések ellenére előfordulhat, hogy a macska jelenléte allergiás tüneteket vált ki. Ez megnyilvánulhat enyhe tüsszögésben, orrfolyásban, orrdugulásban, orr- és szemviszketésben, szemvörösödésben, de okozhat asztmás tüneteket (köhögés, nehézlégzés) is. Sajnos előre nem lehet megjósolni, önnél melyik várható.

Kapcsolódó cikkek az Allergia rovatban olvashatók.

2010-06-18 22:58:16
| allergia, allergén
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop