Allergia?

Kérdés:  Romániában élünk, van egy 5 éves és 5 hónapos kislányom, aki eddig 2 lázgörcsön esett át. A nyáron több alkalommal kicsattogott, volt, amikor kis pöttyök, máskor pedig nagyobb kiütések keletkeztek rajta.
A háziorvosunk szerint, valamilyen allergia. Felírta neki az Aerius szörpöt 1x5 ml. Azóta a kiütések megszűntek, de 3 hónapja a tüsszentéssel kínlódunk. Most nem tudom, hogy megfázásra gondoljak, vagy pedig az allergiára. Kapott orrsprayt, a Biorinit változatát, mivel orrsövényferdülésre is gyanakszik a doktornő. Azóta enyhültek a tüsszentések, de teljesen nem maradtak ki.
Esetleg a mézre lehet egy gyerek allergiás? Én minden este lefektetés előtt beadok neki 1 kiskanálnyit. Azon kívül adom a Béres cseppet és C-vitamint. Szeretném az influenzás időszakot átvészelni, mivel nagyon sokat voltunk kórházban. Azon kívül minden este sós kamillateát teszek a radiátorra, hogy párásítsam a levegőt. Ön szerint, a tüsszentés allergia, megfázás vagy az orrsövényferdülés okozza?
Előre is köszönöm válaszát, további szép napot kívánok!

| allergia
| Kaszó, B.; Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2010 ;15(novemberi)   InforMed

Válasz:  Vizsgálat nélkül sajnos nem tudom megmondani. Allergiavizsgálatot kellene végeztetniük, mert a csalánkiütés és a nátha, tüsszögés is lehet allergia következménye. Az orrsövényferdülés mértékét fül-orr-gégész tudja megállapítani, de nem valószínű, hogy a felsorolt tünetek attól lennének. Azért is lenne jó, ha fül-orr-gégész megvizsgálná kislányát, mert már a nyálkahártyakép alapján véleményt lehet mondani, hogy milyen gyulladás (fertőzéses/allergiás) okozza a náthás tüneteket.

Kapcsolódó cikkek az Allergia rovatban olvashatók.

2010-12-05 16:33:38
| allergia

Web Design & Development Prowebshop