Csecsemő arcbőre

Kérdés:  Kislányom 9 hónapos, 4-5 napja mindkét arcán, állán és homlokán érdes tapintású, néha piros, néha a bőre színével megegyező pici kiütések jelentek meg. Próbáltam visszaemlékezni, mit kapott az utóbbi időben, amit addig nem, de nem jut eszembe semmi, talán evett 3 kanál zöldséges bébiételt, de nem szerette, bár én kétlem, hogy attól lenne.
Szeles, hideg idő volt szombaton, voltunk kint vele egy picit, nem tudom, hogy ez lehet-e az oka, a kis arca fedetlen volt akkor.
Tejpépet kap a szokásos bébiételein kívül, de azt is már 2 hónapja kb. Tegnaptól issza meg a Nestle Beba Pro2 tápszert, eddig a Milupa1-et nem fogyasztotta el, nem ízlett neki. De ettől még nem lehet, ezt csak azért írom le, hogyha esetleg ez a tápszer nem a legjobb, kérem, jelezze.
Nem szeretnék vele minden héten orvoshoz rohangálni, most vigyem el vagy sem, meddig várjak, mennyi idő alatt kellene elmúlniuk? Így látatlanban Ön szerint, mi lehet?
Köszönöm válaszát!

| csecsemő, bőr, allergia, ekcéma, csecsemÅ‘, bÅ‘r
| Kaszó, B.; Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2010 ;15(decemberi)   InforMed

Válasz:  Bőrbetegségről látatlanban nem tudok véleményt mondani. Lehet, hogy valóban csak a hideg, szeles idő okozta az elváltozást. Előfordulhat, hogy ekcéma. Ha esetleg szóba jön az allergia, akkor azonban nem azon kell gondolkodni, hogy mi volt új kislánya táplálkozásában, mert az allergiát sosem olyan anyag okozza, mellyel először találkozik a szervezet. A túlérzékenység fokozatosan alakul ki, étel esetében ismételt adáskor, s egyszer csak megjelenhet az allergiás tünet. Hogy mikor és miért pont akkor, azt nem tudjuk megmondani. Azt javaslom, kenje kislánya bőrét hidratáló krémmel, s ha nem javul, mutassa meg háziorvosuknak/bőrgyógyásznak.

Kapcsolódó cikkek az Ekcéma rovatban olvashatók.

2010-12-09 19:47:41
| csecsemő, bőr, allergia, ekcéma
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop