Pollenallergia

Kérdés:  Kislányom 5 éves, tavaly tavasszal derült ki, hogy allergiás. (Rengeteget köhögött, főként éjjel, sokszor hányásig). Különböző helyeken különböző dolgok jöttek ki: poratka, pollen, macskaszőr stb.
Az őszi-téli időszakban sokszor volt felső légúti vírusfertőzése, az utolsó két hónapban fülkürt-hurut, középfülgyulladás is (egyszer fel is szúrták a fülét.) Már közel egy éve szedi az Aeriust. Jelenleg Nasonex orrsprayt is használtunk több hete, mégis orrfolyás szem-váladékozás gyötri. Most Emadine szemcseppet kaptunk. Próbálkozom homeopátiás szerekkel is.
Érdemes felkeresnünk valamilyen komolyabb intézményt a hagyományos orvoslás terén, ahol komplexen nézik a problémát vagy ezekkel a szerekkel már kimerítettük a lehetséges segítséget és inkább alternatív lehetőségeket keressünk a tünetek enyhítésére?
Köszönettel várom válaszát!

| pollen, allergia
| Kaszó, B.; Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2011 ;16(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Messze nem merítették ki a lehetőségeket, hisz az alsó légúti allergiás tünetekre nem az antihisztamin (mint amilyen az Aerius is) a megoldás. Az orrtünetekre pedig hatásosabb orrspray-k is léteznek.
Azt javaslom, keressenek fel személyesen gyermek-tüdőgyógyászt.

Kapcsolódó cikkek az Allergia rovatban olvashatók.

2011-04-14 00:03:54
| pollen, allergia

Web Design & Development Prowebshop