Köhögés

Kérdés:  3 éve köhögök, ezért 3x cseréltek vérnyomáscsökkentőt. Kivizsgáltak, tüdőgondozó: negatív, metabolikus teszt: negatív, fül-orr-gége: jobb arcüregben polip, allergiateszt: kétféle gomba. Állandó garatváladék-csorgás, köhögés.
Vajon melyik okozza? Gomba vagy polip? Szedtem Loratadin tablettát, most Allegra Fortét, egyik sem használt. Penészallergiára melyik a legjobb gyógyszer?

| köhögés, gyógyszer, köhögéscsillapítás
| Kaszó, B.; Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2014 ;19(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Gyakran előfordul, hogy allergiában kevés az allergiagyógyszer (antihisztamin), ezért gyulladáscsökkentő orrspray-vel kell kiegészíteni, mely a polipra is jó hatású lehet. Javaslom, forduljon személyesen allergológushoz/fül-orr-gégészhez.

Kapcsolódó cikkek a Köhögés, fulladás, nehézlégzés, cianózis rovatban olvashatók.

2014-09-08 04:52:01
| köhögés, gyógyszer, köhögéscsillapítás

A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop