Délután kezdődő furcsa érzés, köhögés

Kérdés:  Délutáni köhögésem, hát- és mellkasfájdalmam van, már 1,5 hónapja. Pulmonológiai vizsgálaton átestem, ami negatív lett, de hozzá kell tenni, hogy a délelőtti órákban történt. A köhögésem, torokköszörülésem elsősorban egy furcsa érzés váltja ki. Általában olyan dél, délután 2 körül kezdődik, mély belégzésre finoman recsegő-ropogó érzést érzek valahol a tüdőm alja környékén, a hátam közepén. Este lefekvéskor is, ha normál légzés után egy mélyet lélegzek érzem ezt a furcsa ingerlő érzést.
Nehéz leírni, mintha ropogó-nyikorgó érzés lenne, de hang nélkül. Reggelre a panaszaim teljesen elmúlnak. Ülő munkát végzek. Most már elkezdtem újra futni (2-3 kilométereket). Futás közben panaszmentes vagyok.
A történethez hozzátartozik, hogy január első két hetében elektromos cigarettát szívtam. Abbahagyásakor kezdődött a torokköszörülés is, mintha üveggyapotot krákogtam volna fel. Mostanában masszíroztatom és kenegetem a hátam, így azok a panaszaim csökkentek, tehát a köhögéstől fájtak. A köhögésem teljesen száraz, ha fel is jön valami 1-2 milliméteres darab, az tiszta színű.
Előre is köszönöm segítségét!

| köhögés, gyógyszer
| Kaszó, B.; Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2016 ;21(januári)   InforMed

Válasz:  Sajnos látatlanban nem tudok véleményt mondani. Azt javaslom, ha tartósan fennállnak panaszai, menjen el ismét tüdőgyógyászatra.

Kapcsolódó cikkek a Köhögés, fulladás, nehézlégzés, cianózis rovatban olvashatók.

2016-02-22 23:23:53
| köhögés, gyógyszer

Web Design & Development Prowebshop