Asztma

Kérdés:  Elmúlik valaha az asztma, ha egyszer diagnosztizálták, vagy csak tünetmentes epizódjai lehetnek? Az allergológusom azt mondta, hogy majd meglátjuk egy év múlva (tavaly év végén alakult ki, de csak tavasszal sikerült diagnosztizálni), a háziorvos viszont felvilágosított, hogy ez nem egy nátha - ami jön és megy -, hanem egy krónikus állapot, különben nem kombinált kezelést kapnék, hanem csak sima antihisztamint és maximum hörgőtágítót, és az elég lenne a problémámra.
Ezek szerint lehet, én elértettem valamit, és az asztmatikus allergia az nem egyenlő az allergiás asztmával? A fő allergén nálam az állatszőr (rágcsáló+macska) volt, de azóta triggerként rohamokat hoz elő a fürdőszobai/konyhai gőz; parfümök; dohányfüst; utcai szálló por vagy a hideglevegő is.
Ez természetes ilyen gyulladt légúti állapotkor, vagy már azt jelzi, hogy állatszőrös lakás nélkül is rá leszek szorulva az asztmagyógyszerekre? Nagyon számítok és szívesen fogadoma tanácsát és meglátásait!
Üdvözlettel!

| asztma, allergia
| Kaszó, B.; Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2017 ;22(októberi)   InforMed

Válasz:  Az asztma krónikus betegség, de azért megszűnhet. Ha pl. egy pollenallergiás asztmás-ember olyan helyre költözik, ahol a nála allergiát kiváltó növény nem él, akkor ott tünetmentes lehet. A különböző környezeti hatásokra való reakció is változhat. Azért kell az asztmás betegnek rendszeresen tüdőgyógyászati kontrollra járni, hogy időről időre megbeszélje gondozó orvosával, milyen gyakran vannak tünetei, s annak megfelelően állítsák be a szükséges kezelést.

Kapcsolódó cikkek a COPD, asztma, tüdőtágulás rovatban olvashatók.

2017-11-02 02:17:04
| asztma, allergia
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop