Gyenge immunrendszer

Kérdés:  Kisfiam 3 éves lesz, 2 éves kora óta - mióta bölcsödébe jár - rengetegszer volt légúti megbetegedése. 2016. október és 2017. április között 8-szor kapott antibiotikumkúrát mandulagyulladás, torokgyulladás, fülgyulladás miatt.
Téli időszakban 4-5 napot bír közösségben, aztán megbetegszik. Nyáron nem volt beteg, pedig járt a bölcsibe. Kap C-vitamint, multivitamint, D-vitamint. Nem adunk neki tejet orvosi javaslatra, mert azt mondták, az is gyengíti az immunrendszert (a tej a bociknak való).
A betegségei után nem egyből megy bölcsödébe, megvárjuk, amíg regenerálódik. Most utoljára december elején volt beteg (torokgyulladás) egy hónapot volt itthon, hétfőtől járt bölcsibe, ma este (csütörtök) már beteg sajnos, lázas valószínű torok- vagy mandulagyulladás, holnap reggel visszük orvoshoz.
Decemberben csináltattunk egy komplex vérvizsgálatot, ahol immunológiát is néztek. Kisebb eltérések vannak, de a háziorvos szerint azokkal nem kell foglalkozni. Az immunológiai vizsgálatnál viszont a Total IgE a kisfiamnak 100 kIU/L a referenciaállomány pedig 0-45.
A háziorvos azt mondta, ez allergiára utal, de nem vizsgálná, mert a fiam még kicsi a vizsgálathoz. Írt viszont egy gyógyszert, napi egyszer 3 ml Aerius 0,5 mg/ml este, amit huzamosabb ideig kéne szedni. Ha jól tudom ez egy antihisztamin, amit allergiára adnak.
Javasolja Ön a 3 éves fiamnak az antihisztamin szedését? Ha szedné, az kihathat az immunrendszerére? Lehet, hogy jobban tudna dolgozni az immunrendszere, és nem lenne annyit beteg? Mennyi ideig kellene szedni? A betegségszezon végéig? Javasolna allergiavizsgálatot? Amennyiben igen, hol milyet, és mire?
Válaszát előre is megköszönve!

| immunrendszer, allergia
| Kaszó, B.; Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2018 ;23(januári)   InforMed

Válasz:  Az allergia vizsgálatot bármely életkorban (bizonyos esetekben már csecsemőknél is) el lehet végezni. Javaslom, forduljanak-személyesen allergológushoz, aki az előzmények alaposabb ismeretében el fogja dönteni, hogy milyen allergia vizsgálatot érdemes végezni (bőrteszt vagy vérvétel, ételek/ környezeti allergének).

Kapcsolódó cikkek az Allergia, immunbetegségek rovatban olvashatók.

2018-01-14 00:23:27
| immunrendszer, allergia

Web Design & Development Prowebshop