Antihisztaminok

Kérdés:  18 éven felüliek esetében mennyi lehet a maximálisan szedhető antihisztamin? Lendinből napi 2*1-et írtak fel a gyermekemnek, aki húsz éves, de a tájékoztatón napi 1 szerepel maximum, mivel 24 órás hatású.
Ön mit javasol, szedhet belőle 2*1-et, biztonságos ez?
Köszönöm a segítségét!

| gyógyszer, gyógyszer adagolás
| Kaszó, B.; Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2018 ;23(márciusi)   InforMed

Válasz:  Adható emelt adag, de annak szükségességét minden esetben egyénileg kell eldönteni.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2018-03-24 23:59:00
| gyógyszer, gyógyszer adagolás

A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop