Allergia?

Kérdés:  Tisztelt Doktornő! Nem is tudom, hogyan kezdjem a levelem. Hónapok óta zúg a fülem. kb. azóta, hogy észrevettem, nem kapok levegőt, az orrom mindig bedugul, nyomás van az orromnál, annyira rossz érzést tapasztaltam, a szájpadlásomnál is nyilallt. Elmentem a háziorvoshoz, a Doktor úr szerint allergia okozza ezeket a panaszokat. Azóta a fülem is zúg. Nagyon zavaró. Bár én nem tudom, van e köze hozzá. Néha belenyilall, olyan, mintha égő érzés lenne a fülemben, berreg is, vagy mintha lenne benne egy kis víz, azt is észrevettem már, hogy vízszerű valami van benne, amikor belenyúltam, vizes volt az ujjam hegye. Már lassan ott tartok, hogy állandóan zúg, megállás nélkül. Nagyon zavar. A munkám miatt még nem jutottam el fül-orr gégészetre. Ön szerint komoly gond lehet? Köszönettel.

| fülzúgás
| Kaszó, B.; Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2019 ;25(november)   InforMed

Válasz:  Feltétlenül vizsgálat szükséges. Minél előbb forduljon személyesen fül-orr-gégészhez!

2019-11-23 11:55:00
| fülzúgás

Zúg a fülem!

Kisebb-nagyobb sistergés, átmeneti vagy állandó sípolás, zúgás. Bizony sokan küzdenek ezekkel a nyugalmat teljesen ellehetetlenítő, néha örjítőnek tűnő problémákkal. Szerencsére vannak, akiknél még van mód segítségre - lássuk, hogyan!


Gyakori fül-orr-gége panaszok idős korban

Az idős korral együtt járhat számos fül-orr-gégészeti betegség, például a hallásromlás, a szédülés vagy a szaglásvesztés.


Fülzúgás, azaz tinnitus

Korunkban egyre nagyobb problémát okoz az érintetteknél a fülzúgás. Az ezzel foglalkozó szakemberek egybehangzóan állítják, hogy az utóbbi években hihetetlenül megnőtt a más-más jellegű fülzúgással orvoshoz fordulók száma.


Új módszerek a tinnitus gyógyítására

Környezetünk általában igen zajos, az ébresztőóra hangos csörömpölésre kelünk fel, zörögnek a villamosok, berregnek, dudálnak az autók. Duruzsol a televízió és a számítógép, minduntalan megszólal a telefon, és alapzajnak ott a hűtő vagy a légkondicionáló zöreje is.


Tönkrement életek a fülzúgás miatt

Brit kutatásokból az derült ki, hogy a fülzúgás – más néven tinnitus – igen nagymértékben rontja az érintettek életminőségét. A betegséget, amely jelentkezhet fülzúgás, illetve fülcsengés és másféle zajok formájában, két, a siketekkel és a nagyothallókkal foglalkozó brit jótékonysági szervezet vizsgálta.


Web Design & Development Prowebshop