Allergia

Kérdés:  Jó napot kívánok! Propolisz allergiám van, de a mézre nem vagyok érzékeny. Bőrgyógyászom azt javasolta, hogy a pattanásos bőrfelületre mézet használjak. Elfelejtettem megkérdezni az orvost, ha propoliszra érzékeny vagyok, akkor is használhatok mézet? Másik kérdésem testradírt érzékeny bőrre szabad-e használni, vagy jobb kerülni? Köszönöm!

| méz, propolisz, allergia
| Kaszó, B.; Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2020 ;26(január)   InforMed

Válasz:  A méz szennyezett lehet propolisszal, ezért, ha kifejezett az allergiája, inkább ne használja a mézet. Javaslom, hogy a bőrradír használatáról bőrgyógyászt/kozmetikust kérdezzen meg.

2020-01-27 14:25:35
| méz, propolisz, allergia

Allergiás a karácsonyra?

A legtöbb ember számára a karácsonyi ünnepek összekapcsolódnak a különleges, családias légkörrel. Vannak azonban, akik allergiások, nekik óvatosnak kell lenniük ebben az időszakban.


Kerüljük a fekete henna testfestéket!

Többnyire nyáron gyakori a fekete henna testfesték használata, amely egészségi problémát okoz. Leggyakrabban nyílt téri rendezvényeken és a turisták által gyakran látogatott helyeken ajánlják és használják.


Navalnijt kórházba kellett vinni

Allergiás tünetekkel kórházba szállították Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust a moszkvai börtönből, ahol 30 napos elzárását tölti. Orvosa, Anasztaszija Vasziljeva szerint elképzelhető, hogy megmérgezték valamilyen vegyi anyaggal, és Navalnij környezetéből többen is furcsállják az esetet.


3 bevált házi megoldás napallergiára

A nyári napsugarak megérkezésének sajnos nem mindenki tud egyformán örülni. Az aki napallergiától szenved, és a meleg megérkezésével azonnal pöttyök jelennek meg a bőrén is, biztos, hogy kicsit kevésbé várta a jó időt. Szerencsére vannak olyan módszerek, amikkel a napallergia tünetei enyhíthetőek, így a napallergiások is élvezhetik a nyarat.


A krónikus köhögés néhány lehetséges oka

Hetek óta köhög, és nem tudja, hogy megfázásról vagy valami komolyabbról van szó? Még a nem dohányzók 40 százaléka is köhögött már életében összesen akár 8 héten át is. Az alábbiak segíthetnek eligazodni, mi okozhat hosszan tartó köhögést.


Web Design & Development Prowebshop