Nagyszülők oltása óvodáskori betegségek ellen

Kérdés:  Óvodás unokáinktól szinte állandóan elkapjuk az ottani megfázásos, járványos betegségeket és két hétig is elhúzódik a nátha, pedig beoltásunk megtörtént minkét szérummal (influenza új és hagyományossal). Valahol - egy magazinban hallottunk oly hírt, hogy létezik az öreg szüléknek az unokák által terjesztett óvodás fertőzésekkel szembeni - összinjekció-keverék.
Létezik ilyen? Ameddig nem voltunk beoltva az influenza elleni szerekkel, szinte alig voltunk megfázva. Most meg szinte állandóan. Igaz az óvodások két éve támadnak bennünket (vicces?), de ez van.
Köszönöm türelemét, hogy meghallgatott.
Várom segítő válaszát!

| védőoltás
| Kaszó, B.; Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2010 ;15(júniusi)   InforMed

Válasz:  Ilyen összinjekció-keverék nincs. Az óvodások gyakran véget nem érő hurutos betegségeit az esetek döntő többségében légúti vírusfertőzések okozzák, ezek ellen pedig sajnos nincs védőoltás.

Kapcsolódó cikkek az Vírusfertőzések és a Védőoltások rovatokban olvashatók.

2010-06-10 23:43:08
| védőoltás

Lehetetlen védőoltást kifejleszteni a HIV ellen

Hiába azonosították a HIV újabb törzsét, védőoltást kifejleszteni gyakorlatilag lehetetlen, így a felfedezésnek csak tudományos jelentősége van.


A jövő hét végén a patikákban az influenza oltóanyag

A jövő hét végén már a patikákban lesz az influenza elleni oltóanyag, a rizikócsoportba tartozók és a 60 év felettiek számára az 1,3 millió adag ingyenes vakcina már elérhető - mondta az egészségügyért felelős államtitkár kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.


Közönséges nátha

A nátha a légutak heveny, általában láz nélkül zajló, vírusok által okozott gyulladása. A fertőzés a légutakban bárhol kialakulhat. Tünetei az orrdugulás, orrfolyás, tüsszentés, torokfájás, köhögés és könnyezés.


Veszélyek utazás vagy nyaralás során

A világ legszebb úti céljai, a földi paradicsomok igen gyakran adnak otthont a legkellemetlenebb kórokozóknak is. A sárgaláz a malária, sőt még a gyermekbénulás is megtámadhatja az utazókat. Fontos, hogy oltással és egyéb óvintézkedésekkel védekezzünk, nehogy a rég várt nyaralásból rémálom legyen.


Kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

Szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás - jelentette be Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.


Web Design & Development Prowebshop