Tüdőgyulladás gyanú

Kérdés:  Tisztelt Doktornő! Érdeklődnék, hogy a röntgenvizsgálat kimutatta volna, ha tüdőrákom van. 2 hete elmentem hasfájásos panasszal orvosomhoz, láz köhögés nem volt, a röntgen tüdőgyuladás gyanút irt le, 1 hétig szedtem antibiotikumot, és aztán egy másik kórházban megint megröntgeneztek, ott azt mondtak nem látnak semmit, viszont még mindig érzem a lapockámnál azt a bizonyos fájdalmat, és picit barnás színű váladékot is köhögtem fel, a mai napon. Félek, hogy komolyabb a probléma és nem mutatta ki a röntgen az elváltozást. Önnek mi a véleménye erről? Ha tüdőrákom lenne és ezeket a tüneteket produkálnám a röntgen kimutatta volna?

| tüdőgyulladás, tüdőrák
| Kaszó, B.; Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2019 ;25(december)   InforMed

Válasz:  Nem minden esetben látszik a tüdőrák a röntgenen, de azt érdemes tudni, hogy a tüdőgyulladás sokszor csak hosszabb idő után gyógyul meg. Ha tünetei tartósan fennállnak, menjen vissza kontrollra.

2019-12-08 11:22:37
| tüdőgyulladás, tüdőrák

A tüdőgyulladás (pneumonia)

A tüdőgyulladás (pneumonia) gyakori, heveny tüdőbetegség. Hazánkban évenként kb. 100000-en betegszenek meg tüdőgyulladásban.


A tüdő rosszindulatú daganatai

A tüdőrák a fejlett nyugati országokban és hazánkban is a férfiaknál a leggyakoribb rosszindulatú daganatos megbetegedés, a vezető daganatos haláloki tényező.


Táplálékkiegészítők: tüdőrákot okozhatnak

A B6- és B12-vitamintartalmú táplálékkiegészítőket rendszeresen és nagy mennyiségben szedő férfiaknál, különösen a dohányzóknál, fokozottabb a tüdőrák kockázata az Ohió State University kutatói szerint, melyet a Journal of Clinical Oncology című folyóirat közöltek.


Légúti fertőzések és a szívinfarktus

A légúti fertőzések - influenza, hörghurut, tüdőgyulladás - jelentkezése utáni napokban jelentősen megemelkedik a szívinfarktus kockázata a Sydney Egyetem és a Royal North Shore kórház kutatói szerint, tanulmányukat az Internal Medicine Journal című orvosi folyóirat közölte.


Életmentő mobil alkalmazás

Megmentette egy nő életét a közelmúltban a Pécsi Tudományegyetem (PTE) orvosainak az az okostelefonokra letölthető alkalmazása, amelyet a tüdődaganat kialakulásának kockázati felmérésére fejlesztettek ki.


Web Design & Development Prowebshop