Kettőslátás - 37 éves nő

Kérdés: 37 éves nő vagyok. 10 hónappal ezelőtt hányásos, szédüléses betegség jelentkezett (előtte kislányom skarlátos volt), mely alatt kettőslátás jelentkezett. Mivel emelkedett volt a szemnyomás, azonnali MR vizsgálatra küldtek, ahol particalis corticalis atrophiát állapítottak meg. A szemnyomás azóta normalizálódott. Orbita MR-en a bal rectus inferior min. oedemája figyelhető meg. Pajzsmirigy szakrendelésen jártam, negatív. Hess függöny vizsgálaton kétszer jártam, a kétoldali belső rectus gyengesége kissé fokozódott. Myasthenia gravist a Tensilon teszt elvetette. ENG: a peroneusokban axonalis laesio, a sensoros rostokban norm. viszonyok. Immunológiai, belgyógyászati kivizsgáláson minden negatív, kivéve az emelkedett (587) ASO.
Neurophtalmológián szteroidot javasoltak, a neurológián viszont azt mondták, az emelkedett ASO miatt ne szedjem, a belgyógyász, szerint az emelkedett ASO-nak nincs jelentősége. Nem tudom, végül kire hallgassak? A neurophtalmológus egyébként felvetette a közvetlen szem mellé adott szteroid injekció lehetőségét. De az egymásnak ellentmondó vélemények között nem tudom, mit tegyek. Egyébként a térlátásom sem tökéletes. Mivel sérült gyerekeknél dolgozom, így 10 hónapja táppénzen vagyok, szeretnék mihamarabb meggyógyulni!
Tanácsát előre is köszönöm!

| Az Orvos válaszol - Dr. Dura Eszter, Ph.D. 2008 ;13(júliusi)   InforMed | Dura, E.
Kérdésére nem könnyű válaszolni. Valószínűleg még nem teljes a betegség klinikai képe. Ha a panaszok nem csökkennek, egyes vizsgálatokat ellenőrizni kell. A gyógyulást elősegíti a gyógyítóba fektetett bizalom is. Keressen fel specialistát, aki véleményében megbízik. Elképzelhető, hogy a panaszok maguktól is rendeződnek.
2008-07-15 12:22:32
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop