Gyógyszer magyar megfelelője

Kérdés:  Elfelejtettem kiváltani Ausztriában a gyógyszerem. Itthon nem ismerik a patikusok, szeretnék helyette valamit, amitől elmúlik a gyulladás. Gyógyszerem neve: MEFENABENE FTBL 500 MG.

| gyógyszer
| Kiss, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Kiss Eszter Ágnes 2011 ;16(májusi)   InforMed

Válasz:  Az eredeti osztrák gyógyszer hatóanyaga a mefenaminsav, amely egy nem-szteroid gyulladásgátló. Itthon Ponmel kemény kapszula néven, ugyanezen hatóanyaggal, de 250 mg-os kiszerelésben, receptre kapható.
Ajánlott tehát orvoshoz fordulnia, különösen, ha fogászati gyulladásról van szó, mert a gyógyszer önmagában általában nem oldja meg a problémát.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2011-05-21 00:02:05
| gyógyszer

A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop