Nyelvégés + szájszárazság

Kérdés:  Úgy gondoltam, problémámat egy fogszakorvossal osztom meg, mivel az a szájüregben jelentkezik, sajnos, immár 2. hete. Tüneteim: nyelv egész felületének égő érzése, olykor szájszárazsággal kombinálva; ugyan ez az égő érzés a szájpadlás esetében is fennáll; ízérzet változása, ami azt jelenti, hogy a sós és édes ízek dominálnak leginkább; legjellemzőbb, hogy olyan érzésem van legtöbbször, hogy van valami vatta-, vagy szösz-szerű dolog a nyelvem bal oldalának közepén.
Vizuálisan semmi elváltozást nem tapasztaltam, bár igaz, hogy kissé lepedékesebb a nyelvem a megszokottnál.
Mondja el őszinte véleményét, mivel is állhatok szemben? Valami komolyra kell gondolnom, vagy egy enyhébb fertőzés okozza? Tudom, látatlanban nehéz ítélkezni, jobb a személyes vizit. Kíváncsi lennék, mitől alakult ki ez a kellemetlen jelenség a szájüregemben!
Üdvözlettel!

| szájszárazság, nyelvégés
| Kiss, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Kiss Eszter Ágnes 2014 ;19(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Hormonális változások, emésztőszervi betegségek (fekélyek, reflux), nyáltermelési zavarok, pszichés trauma, stressz, egyes gyógyszerek mellékhatása, vashiány, vitaminhiány, gombás fertőzés okozhatja a tüneteket. Néha nem sikerül fényt deríteni az okokra, de érdemes a fentiek irányában egy alapos kivizsgálást kérni.

Kapcsolódó cikkek a Szájszag, nyelvégés, afta, herpesz, rák rovatban olvashatók.

2014-05-08 23:34:32
| szájszárazság, nyelvégés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop