Koleszterinszint és a nemi hormonok összefüggése

Kérdés: 22 éves férfi vagyok, az infektológiára utaltak pár hónappal ezelőtt, mert állandóan fáradt vagyok és a szemem szárad (1 mm volt a könnytermelésem mikor megmérték). A véreredményeim teljesen jók, van egy nyirokcsomóm a hónaljamban, ami már 10 hónapja meg van duzzadva, 1,5-2 cm körüli, de nem fáj.
Nemrég egy egészségügyi szűrővizsgálaton a koleszterinszintemet mérték meg, 0 volt (még sosem mérték meg, kerülöm a zsíros ételeket, kevés húst fogyasztok).
A kérdésem az lenne, hogy akinek nagyon alacsony, nem mérhető a koleszterinszintje, csökkenhet-e a nemi vágya? Sajnos ilyen problémám is van néha. Az állandó fáradtságérzetre vitaminokat szedek pár hónapja, de nem múlik, alszom eleget és ugyanúgy nagyon fáradtnak érzem magam. Olvastam, hogy összefügg a nemi hormonképződéssel a koleszterinszint, erről szeretnék érdeklődni. Veszélyes, ha alacsony nálam?
Köszönöm előre is!

| Az Orvos válaszol - Dr. Petrányi Gyula 2008 ;13(szeptemberi)   InforMed | Petrányi, Gy.
Tévedés van, a koleszterin nem lehet nulla. Reklamáljon a labornál. A vitaminok nem fognak bajain segíteni, vizsgálják ki rendesen. Hónaljcsomó a roll-dezodoroktól elég gyakori (izzadságmirigy gyulladástól). Esetleg ki kéne vetetni vizsgálatra.
2008-09-04 10:15:14
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop