AIDS teszt

Kérdés:  A barátnőmmel (28) van állandó vitánk, nekem volt korábban kapcsolatom, neki még nem. Szeretné, hogy menjek el és vizsgáltassam ki magam AIDS-re stb. Pontosan ezt írta ő, idézem: "Volt 2 barátnőd, akik szerinted nagyon rendesek voltak. Én már nem vagyok olyan optimista, most végezni kellene AIDS tesztet, urológushoz kellene menned stb., mert szerinted - nem szerintem, az orvos mondja el az egészről a véleményét"
Annyit még hozzáteszek, hogy nem vagyok olyan, aki hetente mást keres. Az előző barátnőmnek sem volt 10 évig senkije a férjén kívül. És én úgy gondolom, hogy az AIDS nem igazán az ilyen kapcsolatokat veszélyezteti, hanem főként a homoszexuálisok, narkósok körét. Én is utána olvastam már, és azt írták, főleg az elmaradottabb országok (Afrikaiak) betegsége ez. Nekem elég sok ismerősöm és barátom van, de még senkitől sem hallottam, hogy ilyen vizsgálatra küldte volna a párját, csak azért, mert annak volt korábban már kapcsolata.
Nem csak arról van szó, hogy fél a szextől, és ez egy újabb kifogás?
Kérem, írja le a véleményét erről!
Köszönöm a válaszát!

| AIDS, HIV
| Koncz, P.; Az Orvos válaszol - Dr. Koncz Pál 2009 ;14(októberi)   InforMed

Válasz:  Vannak óvatos lányok, és ez önmagában nem hiba.

Kapcsolódó cikkek az AIDS/HIV rovatban olvashatók.

2009-11-04 15:07:36
| AIDS, HIV

HIV/AIDS, minden, amit tudnia kell

Az AIDS ún. mozaikszó, amely e fertőző betegség angol szavainak kezdőbetűiből tevődött össze.


Lehetetlen védőoltást kifejleszteni a HIV ellen

Hiába azonosították a HIV újabb törzsét, védőoltást kifejleszteni gyakorlatilag lehetetlen, így a felfedezésnek csak tudományos jelentősége van.


HIV-vakcina: előrelépés

Új hatékonyabb HIV elleni oltóanyagot teszteltek sikerrel a Harvard Medical School kutatói. A vírus több törzse ellen kifejlesztett szer 393 emberben sikerrel váltotta ki az immunrendszer reakcióját - olvasható a The Lancet orvosi hetilapban közölt tanulmányban.


HIV fertőzés sikeres kezelése immunterápiával

Francia orvosok először találtak bizonyítékot arra, hogy egy általában tüdő-, vese- és bőrrák immunterápiás kezelésére használt gyógyszer képes lehet megsemmisíteni HIV-fertőzött sejteket egy vírushordozónál. A párizsi Pitie-Salpetriere Kórház kutatói az Annals of Oncology című orvosi folyóiratban ismertették az esetet.


Újra terjedő nemi betegségek

A hetvenes években úgy tűnt, a nemi betegségek kora végleg leáldozott, és nincs már semmi, ami beárnyékolná, megfontolás tárgyává tenné a gyakori partnercserét. De a szabad szex térhódítása mégsem volt felhőtlen, „gyakorlását" egy új, a klasszikus nemi betegségeknél jóval veszélyesebb kór, az AIDS megjelenése - 1981. június - és rohamos elterjedése fékezte...


Web Design & Development Prowebshop