Vesekő

Kérdés:  2002-ben műtöttek meg, eltávolítottak a jobb vesémből, egy 6 mm-es Ca-foszfátos követ. Azóta rendszeresen minden évben a szükséges vizsgálatokat (UH, vérvétel) megcsináltattam. A veseköveim száma évről évre szaporodott, évről évre növekedett. Minden évben azt javasolták, hogy akkor jelentkezzem, ha problémáim lesznek.
Ma voltam újabb vizsgálaton, ahol megállapították, hogy a jobb vesémben van egy 37 mm-es cysta, egy 12 mm-es, egy 9 mm-es, két-két 4-5 mm-es kő, a jobb vesémben egy-egy 3-4 mm-es kő.
Mikor jelentenek ezek problémát? Mikor válik működésképtelenné a jobb vesém? Meddig várjak? Hogyan lehet a leggyorsabban és legegyszerűbben eltávolítani ezeket? Hogyan lehet elérni, hogy ne képződjön több, illetve ne növekedjenek?
Előre is köszönöm válaszát!

| vesekő
| Koncz, P.; Az Orvos válaszol - Dr. Koncz Pál 2009 ;14(decemberi)   InforMed

Válasz:  Izotópos vizsgálattal tisztázandó az aktuális vesefunkció, majd előbb a jobb vesét kell kőmentessé tenni. Kérdései megválaszolásához további információk nélkülözhetetlenek, oldalakra rugó válaszokat a különböző lehetőségekről ezen a fórumon nem lehet írni.

Kapcsolódó cikkek a Vesekövesség, zsákvese rovatban olvashatók.

2010-01-16 11:36:24
| vesekő
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop