Cysticus cystitis - Bükkfakéreg-kivonat

Kérdés:  Egyik ismerősöm, aki már 35 éves, igen kellemetlen problémája van. Cysticus cystitis, trigonitis. Ezzel kapcsolatban megtörténtek a kivizsgálások, és az eredmények jót mutatnak, csak a probléma nem múlik.
A tőzegáfonya-kivonat nagyon jó hatással volt. Most olvastam egy cikket itt az InforMeden, melyben a bükkfakéreg kivonatát említik: "A húgyhólyag speciális szerkezetű izomrétegét az "urothelium" nevű hám borítja, melyben a jól záródó sejtek egységes zárófelszínt képeznek. A hólyag belsejében, pedig egy víztaszító (GAG) réteg biztosítja a hólyag védelmét. Ha ez a védelmi rendszer sérül, azt a beteg kínzó vizelési ingerként éli meg, mert a vizeletben lévő salakanyagok bejutnak a hólyagfalba, és ott steril gyulladást hoznak létre. Ez az állapot az interstitialis cystitis (IF). Ez az USA-ban már jól ismert és gyógyszerrel kezelhető betegség már nálunk is gyógyítható. Mint a legtöbb hatásos gyógyszer, ez is növényi eredetű: bükkfakéreg-kivonat. Az IC gyógyítása sok időt igényel, minimum 2 hónapot, de ekkorra kialakul a hólyag védőburkolata, és sok hónapi visszatérő szenvedéstől menekül meg a beteg."
Önnek mi a véleménye erről a bükkfakéreg-kivonatról? Hol lehet kapni?
Válaszát előre is köszönöm!

| hólyaghurut
| Koncz, P.; Az Orvos válaszol - Dr. Koncz Pál 2010 ;15(októberi)   InforMed

Válasz:  A cystitis cystica és az intersticiális cystitis különböző fogalmak. Növényi eredetű gyógyszerelés, ha a panaszokat enyhíti, hasznos lehet.

Kapcsolódó cikkek a Húgyúti fertőzések (hólyaghurut, vesemedencegyulladás) rovatban olvashatók.

2010-10-22 23:59:21
| hólyaghurut
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop