Vese-, prosztata- és hereprobléma-67 éves férfi

Kérdés:  Előzmények: 67 éves férfi vagyok, nem iszom, nem dohányzom, nem vagyok cukros, testsúlyom normális.
2005-ben a jobb oldali vesémnél vesekövet állapítottak meg, amelyet háromszori ultrahanggal próbáltak széttörni - sikertelenül - majd többszöri begörcsölés után húgyvezetéken keresztüli műtéttel a követ eltávolították.
2006-ban a péniszemnél jelentős hegesedés alakult ki, amely merevedéskor erős elgörbülést okoz.
Ezt követően 2007-ben jóindulatú prosztatanagyobbodás jelentkezett nálam, amire az orvos TAMSOL nevű gyógyszert írt fel.
2008-ban teljes vizeletelakadás jelentkezett, katéterezésre volt szükség, amelyet 5 nap után eltávolítottak és az óta TAMZOL és FINASTERID SANDOZ nevű gyógyszereket szedek.
2010-ben az időszaki orvosi vizsgálatnál mindkét oldali heregolyómnál cisztát találtak és a műtött jobb oldali vesémnél ultrahangos vizsgálattal 6 mm-es epekövet találtak, amelyet a röntgenvizsgálat nem mutatott ki.
Van ok-okozati összefüggés a
- vesekő
- péniszhegesedés
- prosztatanagyobbodás
- heregolyókon kialakult ciszta
- és az ismételten kialakult vesekő között?
Miért újult ki újra a vesekőképződés 5 év után? Tekintettel arra, hogy a fentiek jelentős életminőség romlást jelentenek, milyen lehetőség van az eredeti állapot valamilyen szintű visszaállítására? Számíthatok-e a problémák további romlására? A prosztatanagyobbodás esetleges eltávolítására milyen műtéti eljárást javasol? A prosztata eltávolítása után megszűnik 4-5 alkalommal történő éjszakai vizelési inger? A prosztata eltávolítása után kiújul, megnövekedik újra a prosztata? Mennyi idő után? Egyszerre egy műtéttel eltávolítható a prosztata és a heregolyókon kialakult ciszta? Egyszerre eltávolítható egy műtéttel a vesekő és a prosztata? A prosztata eltávolítása után újra kiújulhat - megnagyobbodhat a prosztata?
Mi okozta a teljes vizeletelzáródást, ez bármikor előfordulhat, mi történt volna, ha időben nem kerülök orvoshoz? A TAMZOL és a FINASTERID SANDOZ okoz máj-, vese-, gyomor- vagy egyéb károsodást? Eljuthatok abba a helyzetbe, hogy a vizeletet egyáltalán nem tudom visszatartani? Az évenkénti PSA-vizsgálat egyértelműen kimutatja a rosszindulatú rákos daganatot?
Elnézést kérek a sok kérdésért, de szeretnék tisztán és világosan látni a számomra fontos problémákban.

| PSA, vesekő, prosztata, vesekÅ‘
| Koncz, P.; Az Orvos válaszol - Dr. Koncz Pál 2010 ;15(decemberi)   InforMed

Válasz:  A vesekövet, valamint a herecisztát (spermatociszta?) illetően az első eldöntendő, hogy igényelnek-e egyáltalán terápiát. Nyilvánvaló, hogy ha a merev penis görbülete nemi együttlétkor panaszt okoz, ez megoldást kíván. Prosztata okozta éjjeli 4-5-szöri vizelés, anamnézisében már egyszer fellépett komplett vizeletrekedés műtéti indikáció. Finasterid szedése mellett a PSA érték feleződik, a beteg követése fokozott éberséget igényel. Egy ülésben nem végzünk steril és nem steril műtétet.

Kapcsolódó cikkek A férfi nemi szervek betegségei rovatban olvashatók.

2011-01-06 01:37:18
| PSA, vesekő, prosztata
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop