Tünetek összefüggése

Kérdés:  Hipochonder vagyok és beképzelem a betegségeket. Hónapokig volt hasmenésem, és egyből rákra gondoltam, őröltem magam aztán olyan rossz közérzetem lett, hogy 3 napig nem volt étvágyam, ment a hasam is (vizes hasmenés, szóval az eddigieknél jobban), éjszaka izzadtam vagy 7 napig. Egy napon át nyomást éreztem a gátrészen és a bal oldali herémben, valamint aznap sokat voltam vizelni. Egy alkalommal vagy maximum kétszer jött ki a húgycsövemből fehér (mint a sperma) kocsonyás állagú fehér valami - nagyon csekély mennyiség. Ezek (a gát- és herefájdalom, fehér váladék) csak egy napig jelentkezett!
Elmentem az orvosomhoz, ő az mondta, hogy ne féljek ennyi idősen ráktól (20 vagyok). Másnapra minden tünetem elmúlt, néha még volt hasmenésem és az éjszakai izzadás is tartott még pár napot. Volt amelyik nap nem volt, volt amikor volt, de max. 11-12 napig tartott. A lényeg: ez a dolog előtt egy hónappal osztálytársam a suliban a faliújságról a termünkben levett egy rajzszeget és megszúrt, és megijesztett, hogy másba is szúrta (nekem ugye egyből az ugrott be, hogy AIDS), aztán kiderült, hogy csak akkor szedte le onnan, szóval senkibe nem szúrta!
Erre az esetre 2 hónappal a hasmenés, izzadás, gátfájásra pedig 1 hónappal lettek az alkaromon apró kiütések, 1-2 olyan, mint egy kis pattanás, és mikor egyet kinyomtam, víz jött belőle. Ezek 4-5 nap alatt elmúltak, de szerintem, melegtől lehettek.
Ön szerint, a tünetek alapján kell tartanom valami komoly betegségtől?

| AIDS, hasmenés
| Koncz, P.; Az Orvos válaszol - Dr. Koncz Pál 2012 ;17(májusi)   InforMed

Válasz:  Leírása nem jellemző nagyobb bajra, amitől fél. Valódi hasmenést, ha hosszabb ideig tart, látnia kell a háziorvosnak.

Kapcsolódó cikkek a Hasmenés, székrekedés rovatban olvashatók.

2012-06-06 07:26:13
| AIDS, hasmenés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop