Krónikus balanitisz

Kérdés:  Ez ev junius vegen csunya akut balanitiszem volt miutan egy prostival ovszer nelkuli oralis szexet vegeztettem. A normal, huvelyi kozosuleseim mindig ovszerrel tortentek. Eros viszketessel, fekelyesedessel es fajdalommal jaro heveny makk-gyulladasom alakult ki.
Borgyogyaszhoz mentem (Romaniabol irok), aki nemi betegsegekre vonatkozo vervizsgalatra kuldott - szerencsere mindegyik negativ volt, bar vercukrot nem merettem. Antibiotikumot es kenocsoket irt fel, ami teljesen elmulasztotta juliusban a bajom (Augmentin kenetbol kimutatott Streptococcusra, Aderma habzo gel, Aderma cytelium, Triderm kenocs).
Julius vegere kiujult a fertozes (igaz, voltam egy masik prostinal), ujabb kezeles jott - 20 darab, napi ketto Doxacillin es Fucicort kenocs valamint Bepanthen. Jelentosen javult, de nem tunt el teljesen a balanitisz.
Orvosi kontrollvizit utan Elobase kenocs es Egis Sumetrolimot szedtem 20 darabot. Azota (becs szora) nem jartam lanynal, baratnom sincs, tehat az sem fertozhet folul. Megis idokozonkent kiujul a balanitisz, piros pontok, jelennek meg a peniszemen, nagyon enyhe viszketessel.
Elojegyeztettem magam sebesznel novemberre korulmetelesre, mert fitymaszukuletem es parafimozisom is van.
On szerint, a korulmeteles segiteni fog? A legutobbi kiujulasra Elocomot kentem, ami nyar folyaman a hatamon es vallamon kialakult folikularis lichent is teljesen kiirtotta es a makkomon is hatasosnak bizonyult. Tehat meteltessem magam korul, ez a radikalis valasz?
Koszonom valaszat!

| pénisz, fertőzés, körülmetélés
| Koncz, P.; Az Orvos válaszol - Dr. Koncz Pál 2012 ;17(októberi)   InforMed

Válasz:  A körülmetélés jár bizonyos előnyökkel, ha kurvákhoz jár, de nem garantál semmit. Végleges és bizonyos gyógyulása után keressen egy megfelelő lányt, akit óvszer nélkül is szerethet. Tudni kell, hogy a szájüreg az egyik legnagyobb bakteriális gyűjtőhely amúgy egészséges embereknél is.

Kapcsolódó cikkek a Hímvessző sérülése, elváltozásai rovatban olvashatók.

2012-10-13 06:41:25
| pénisz, fertőzés, körülmetélés

Web Design & Development Prowebshop