Vesekövek

Kérdés:  Lassan két hónapja diagnosztizáltak vesekővel. Készült 3 röntgen, 4 ultrahang ez idő alatt, mely alapján 3-5 mm-esnek látszódott a kő; kaptam kőhajtó kúrát (NoSpa, Rovatinex, Voltaren, Tamsudil). A kontrollröntgen két hét után azt mutatta nem mozdult el a kő, így előjegyeztek CT-re illetve zúzásra.
Mindeközben mindenfelé éreztem fájdalmat, egyre lejjebb, végül a hólyagomban irritációt, mely tart lassan 1,5 hete.
A CT újdonsággal szolgált minap a röntgen és az ultrahanghoz képest. Mutatott egy elakadt 6x4x10 mm-es követ a hólyag előtt 1-2 cm-re a vezetékben, és egy 6 mm-eset a hólyagban.
Azon már túltettem magam, hogy nem értem és a kezelőorvosom sem, hogy tekintettel arra, hogy nagy valószínűséggel oxalát, miért nem látszódott korábban a röntgenfelvételeken. Most azt az utasítást kaptam, hogy a zúzásig mely egy hét múlva lesz, ne csináljak vízlökéseket, ne szedjek gyógyszereket, hogy ne mozduljon az uréterkő, nehogy elakassza a vizeletáramlást, mert ami külön csoda szintén, hogy nem zárta el a vezetéket ez a nagy kő – igaz, közepes pangás van a bal vesében.
Arra vonatkozóan viszont nincs információm, hogy a már hólyagban lévő 6 mm-es kő kipisilhető-e? Ekkora méret még kijön a húgycsövön? Ezt elő tudom valamivel segíteni?
Előre is köszönöm válaszát!

| Vesekövesség, vesekő, vesekÅ‘
| Koncz, P.; Az Orvos válaszol - Dr. Koncz Pál 2015 ;20(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Ennél nagyobb követ is láttunk spontán távozni.-Várja meg a kórházi kezelést.

Kapcsolódó cikkek a Vesekövesség, zsákvese rovatban olvashatók.

2015-04-29 03:07:48
| vesekövesség, vesekő
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop