Duamild felírása

Kérdés:  A Duamild gyógyszert felíró (magán)orvosom szabadságra ment, és az általa kiállított 3 havi receptből 2 db recept elveszett, és az első havi adag éppen ma fogyott el.
Az orvosom szabadságon van (külföldön), a háziorvos nem írhatja fel. Mi történhet, ha nem szedem 2 hétig? (Az SZTK-ban előjegyzés van, több hétre nincs időpont.)
Esetleg tudna segíteni a gyógyszer felírásában?

| gyógyszer, recept, gyógyszer felírása
| Koncz, P.; Az Orvos válaszol - Dr. Koncz Pál 2016 ;21(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Nem történik semmi, ha csinálja a szünetet. Ez internetes tanácsadás, itt nem lehet gyógyszert felírni.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2016-08-24 19:12:57
| gyógyszer, recept, gyógyszer felírása

A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop