Herevisszér és vakcina

Kérdés:  Tisztelt Doktor Úr! Súlyos herevisszerem van, mellyel már legalább 5 éve küzdök. Ezért is szeretném beadatni magamnak valamely koronavírus elleni vakcinát. Viszont bizonytalan vagyok és kissé elkeseredett is, mivel egyre többet hallom, hogy vérrögképződés lehet a vakcinák egyik ritka szövődménye. Mivel tényleg súlyos a helyzetem, ön szerint nálam kialakulhat ilyen vérrög? Valamint általánosságban a herevisszér okozhat ilyen problémát? Fontosnak tartom megjegyezni, hogy rendszeresen (minden nap) sportolok, és igyekszem helyesen táplálkozni. Ügyelek arra is, hogy minél több vitamint juttassak be a szervezetembe. Ha ön szerint nincs nagy veszélye annak, hogy beadassam magamnak az oltást, akkor melyiket javasolná? Hallottam például, hogy az AstraZeneca és általánosságban a vektor vakcinák esetében néhány embernél kialakult az említett vérrög. Ellenben sokan azt mondják, hogy válasszam a Pfizer/BioNTech vakcinát, mert azt bárki kaphatja. Ennél a vakcinánál viszont attól félek, hogy anafilaxiás sokkot kapok, mivel súlyos allergiás is vagyok. Ön szerint ezek tudatában érdemes beoltanom magam? Még egy utolsó kérdésem lenne. Olvastam olyat, hogy bizonyos vérhigítók hatásosak lehetnek a vérrögök kialakulása ellen. Az én esetembe javasolt-e ilyet, és ha igen akkor mit ajánlana. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

| védőoltás, Varicocele
| Koncz, P.; Az Orvos válaszol - Dr. Koncz Pál 2021 ;27(május)   InforMed

Válasz:  Az allergiájáról tudni kellene a részleteket, anélkül nem lehet hozzászólni. A vérrög képződés nem játszik olyan szerepet, amit tulajdonítanak a vakcinának. Véralvadásgátló fontos lehet, de nem a vakcina miatt. Ha fiatal nő lenne, visszerekkel és dohányzó, meg szedne fogamzásgátlót, súlyos veszélyben lenne. Oltás nélkül is kapják az infarktusokat. A varikocelet meg kell operálni.

2021-05-07 10:55:41
| varicocele, védőoltás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop