Impotencia lenne?

Kérdés:  Kedves Doktor Úr! Nagyon el vagyok keseredve, szeretném a tanácsát kérni. Férjemmel 13 éve élünk együtt, Ő most 44 éves, én 33, a szex amióta csak ismerem mindig 1-3 percig tartott. Kezdetben az első 3 évben heti 2-3 alkalmat voltunk együtt, aztán mindig egyre kevesebbet, már kb. 3 éve ez havi 1-re csökkent, most pedig már 5 hónapja nem ért hozzám. Próbáltam vele erről beszélgetni sokszor, de mindig az volt a válasza, hogy "nem vagyok már 18 éves". A férjem koraszülött volt, 800 grammal született, nagyon vékony testalkatú, gyermekkorában hernioplasztikája volt, de azt mondták ez nem befolyásoló tényező semmiben. Babát szerettünk volna, 7 évig küzdöttünk, 2 méhen kívüli babám lett, végül lombik útján született meg kislányunk, aki most 16 hónapos. A lombik alatt a férjem rászánta magát egy kivizsgálásra, andrológus-urológus doktornál jártunk, Békéscsabán, néztek ondót, vizeletet, manuálisan vizsgálták, laborja volt, hormonokkal együtt. Annyit mondott a Doktor úr, hogy picit lassabbak a "katonái" és enyhe prosztata megnagyobbodása van. A férfihormonja pedig pont a határeset, de hogy azzal nincs teendő. A prosztatára írt is fel gyógyszert, a vizeléssel már régóta küzd, nagyon sokat jár pisilni évek óta, és nagyon lassan ürül ki neki a vizelet. Kb. fél óra alatt 2x pisil és vagy 5 percig. A gyógyszer nem segített neki. A lombik alatt úgy produkált, hogy merevedési nélkül. Azt mondta addig "passzírozta" magát, amíg egyszer csak lankadt állapotban sikerült. A kislányunk születéséig a honvédségnél dolgozott, radarkezelő és sofőr munkakörben. Majd munkát váltott, most raktárvezető/sofőr. A munkaváltáskor szívpanaszai kezdték lenni. Ritmuszavarral került kórházba, pulzusai 100 körüliek, vérnyomása 140-150 körüliek. Nem tudom, még mi lehet befolyásoló tényező, próbáltam mindent leírni. Tegnap újra beszéltem vele, azt mondta, ne haragudjak, de már egyáltalán nem kívánja a szexet, 44 éves, mit várok tőle? Ez ebben a korban normális, fogadjam el? És amúgy is baj van a szívével, ne akarjam megölni. Doktor Úr! Ön szerint ez impotencia? Vagy van erre magyarázat, esetleg segítség? Nagyon szeretem a férjemet, belepusztulok, hogy így látom! Kérem, ha lesz pici ideje, segítene, merre induljak el, vagy milyen vizsgálatot lenne érdemes végezni? Talán egy laborba belemenne a férjem, a synlabnál, csak nem tudom, milyet kell kérni. Nagyon szépen köszönöm!!!

| merevedési zavar
| Koncz, P.; Az Orvos válaszol - Dr. Koncz Pál 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Nem a labor az első, hanem a részletes urológiai kikérdezés, esetleg kardiológiai konzultáció, utána lehet tovább lépni.

2020-02-17 20:56:13
| merevedési zavar

A merevedési zavar néhány kevésbé ismert oka

Az erekciós zavar legfőbb oka az életkor, az ötvenes éveikben járó férfiak mintegy 4 százaléka tapasztalja, és a 75 felettieknek közel a fele. Nem a kor az egyedüli oka azonban a merevedési zavarnak. Lássuk, mi lehet még, amire talán nem is gondolnánk:


Génhiba is okozhat impotenciát

Az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) a Kaiser Permanente Northern California kutatói által publikált tanulmány kutatói megtalálták azt a génvariánst, mely akár 25 százalékkal is növelheti az impotencia kialakulásának kockázatát.


A merevedési zavar lelki és testi vetületei

Egy, a világ 29 országának bevonásával lefolytatott kutatás szerint a férfiak több mint egynegyede, míg a nők 39 százaléka találkozott már valamilyen szexuális problémával élete során.


A merevedési zavar jelzi a szív-érrendszeri betegségek kockázatát

Holland szakemberek hosszú távú vizsgálatban igazolták a merevedési zavar és a később kialakuló szív-érrendszeri betegségek (szívinfarktus, agyi keringészavar) összefüggését.


Merevedési zavar, karrier és szex

A merevedési zavarokkal küzdők 85%-a a munkahelyi stresszben és a túlhajszoltságban látja a probléma kialakulásának okát. Nem meglepő az sem, hogy a potencia problémák jóval nagyobb arányban fordulnak elő a vezető beosztásúak között, mint az alkalmazottak körében.


Web Design & Development Prowebshop