Miért érzek néha szúró érzést?

Kérdés:  Tisztelt Doktor úr! 23 éves vagyok. Gyakran a végbélnyílás környékén 1-2 másodpercre szúró szerű érzést érzek, ami gyorsan el is múlik. Voltam háziorvosnál, székletem nem véres, illetve a végeredmény is kiváló. Mégis nap mint nap ilyen szúró érzést érzek, ami irritáló. Irodistaként ülő munkát végzek. Széklelés nem fáj nem kellemetlen, normál állagú. Volt aranyerem is, Reparon kenőccsel kezeltem. Nincs sem székrekedésem, sem hasmenésem. Válaszát köszönöm!

| végbél
| Koncz, P.; Az Orvos válaszol - Dr. Koncz Pál 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Proktológiai rendelésre menjen.

2020-03-11 13:55:39
| végbél

Fájdalmas székelés

A fájdalmas székelés nehéz székletürítés, amit a medence és a végbélnyílás izomműködése feletti ellenőrzés hiánya okoz.


Végbél előesés

A végbél előesés a végbél előboltosulása a végbélnyíláson keresztül. A betegségben a végbél kifordul, így a nyálkahártya a végbélnyílásból kilógó sötétvörös, nedves, ujjszerű nyúlványként jelenik meg.


A fogamzásgátló tabletta nem ismert hatása

A fogamzásgátló tablettát szedő nők akár harminc évig is védettek bizonyos daganatokkal szemben - állapították meg az Aberdeen-i Egyetem kutatói.


A vastagbélrák szűrés eredményes

Legalább 17 évig jelentősen véd a vastag- és végbélrák kialakulása ellen egy egyszeri részleges béltükrözés, a szigmoidoszkópia - közli a témában készített eddigi leghosszabb távú tanulmány, melyet a The Lancet című orvostudományi folyóiratban közölték.


Végbélrák: új eredmények

A végbélrák terjedésének megfékezésére alkalmas módszert fedezett fel egy ausztrál szakemberek által vezetett nemzetközi kutatócsoport, melynek sikerült módot találniuk arra, hogy megcélozzák a még szunnyadó rákos sejteket és megakadályozzák későbbi terjedésüket.


Web Design & Development Prowebshop