Köszvény, magas vérnyomás, gyomorsav túltermelés

Kérdés:  Férjemnek több betegsége van egyszerre: köszvényre hajlamos, mivel a veséje nem működik gyerek kora óta rendesen. Ezen kívül, magas a vérnyomása, és folyamatosan szenved a rengeteg gyomorsavtól.
Milyen diétát kellene neki alkalmazni, illetve milyen ételeket kellene neki fogyasztania, hogy mind a három betegséget kordában lehessen tartani, és a tünetei elviselhetővé váljanak? A történethez tartozik még, hogy el van hízva, mivel a gyomorsav evésre kényszeríti.
Köszönettel!

| diéta
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(januári)   InforMed

A gyomorsav gyógyszeresen hatékonyan csökkenthető, így a fölösleges táplálékbevitel megszüntethető. Fontos, hogy a táplálkozásban a növényi eredetűek - zöldség, gyümölcs - domináljon, a túlzott mennyiségű hús, valamint az alkohol fogyasztása köszvényes rohamot provokálhat. A fehérje terhelés a vesének sem tesz jót. Így a teljes kiőrlésű gabonából készült kenyér, kifli, tészta, a zsírszegény tejtermékek, főzelékek, gyümölcsök, valamint a halak fogyasztása javasolt. A belsőségek, füstölt áruk kerülendők. Fokozatos, havi 1 kg-os testsúlycsökkentés fontos lenne a jobb közérzet és könnyebben kezelhető magas vérnyomás miatt. Ehhez napi 40 perc tempós gyaloglás is szükséges.

Kapcsolódó cikkek a Diéta betegségekben rovatban olvashatók.

2009-02-03 23:32:50
| diéta
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop