Novorin orrcsepp - Szívtáji szúró érzés

Kérdés:  16 éves fiú vagyok, orrsövényferdülésem van. Használtam már többféle orrsprayt, nem használták. Az orvosom felírta a Novorin 0,05%-os orrcseppet. Elmentem a gyógyszertárba Novorin 0,05%-os orrcseppet kérni, de az nem volt, ezért a Novorin 0,1%-os orrcseppet vettem meg. Elkezdtem használni és másnapra szívfájdalom gyötört. Olyan érzés, mintha szúrna, amikor levegőt veszek és megmozdulok.
A Novorin 0,1%-os orrcsepp betegtájékoztatását elolvastam. A mellékhatásoknál az volt írva, hogy ritkán, de előfordulhatnak szívritmuszavarok.
Ezek a szúrások a Novorin 0,1%-os orrcsepptől lehetnek?
Válaszát előre is köszönöm!

| gyógyszer, mellékhatás
| Kótai, Zs.; Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2010 ;15(januári)   InforMed

Válasz:  A panaszokat nem okozza a Novorin orrcsepp. A 0,05%-os gyerekeknek való, a 0,1%-os a felnőtt adag. Nem szokott panaszokat okozni, de a tartós használata orrnyálkahártya túltengéshez vezethet.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2010-02-01 22:17:52
| gyógyszer, mellékhatás

A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop