Hőemelkedés és fejfájás

Kérdés:  3 hete többnyire folyamatosan hőemelkedésem van (37,2-37,5), amit erős fejfájás kísér. Torkom nem fáj, orrom nincs bedugulva, nem folyik.
Két héttel ezelőtt elmentem a háziorvoshoz, aki arcüreggyulladást diagnosztizált, majd Klaciddal kezelt, hatástalanul. Egy hete a röntgenvizsgálat a tüdőmet, homloküregemet tisztának találta, az arcüreg nyálkahártyája enyhén megvastagodott. Ezután Doxicyclint szedtem, de ez is hatástalan maradt.
Közben mindvégig naponta többször kamillával inhaláltam, és orrcseppet használtam. Ma egy FOG szakorvosnál voltam, aki csak a torkomba nézett bele, és azt mondta, hogy torokgyulladás, orrsprayt, torokfertőtlenítőt és Zyrtecet írt fel. Ez számomra érthetetlen, mivel nem fáj a torkom. A mandulámmal többször volt már visszatérő problémám, de most épphogy kicsi, és alig rózsaszín. Az allergiagyógyszer javaslatát is furcsállom, régebben használtam már poratka-allergia kezelésére, de már évek óta tünetmentes vagyok, és mint mondtam, nincs bedugulva az orrom.
Viszont újabb tünetem lett: most már a fülem is fáj és szörcsög, illetve a fülem mögötti rész duzzadt és fáj. A szakorvos szerint, ez is a mandulám miatt van.
Ön szerint, használhatnak ezek a módszerek a hőemelkedésre és a fejfájásra? Nem kellene esetleg mintát venni a torkomról? Vagy keressek fel másik orvost? Végül mi okozhatja a tüneteimet?
Előre is köszönöm türelmét és segítségét!

| láz, fejfájás
| Kótai, Zs.; Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2010 ;15(februári)   InforMed

Válasz:  A hőemelkedés és fejfájás miatt belgyógyászati kivizsgálás lenne szükséges.

Kapcsolódó cikkek a Fejfájás, migrén rovatban olvashatók.

2010-02-20 22:11:35
| láz, fejfájás

Másnapos?

Néhány pohárral többet iszunk, és másnap kínzó fejfájásra, rosszullétre ébredünk.


Közönséges nátha

A nátha a légutak heveny, általában láz nélkül zajló, vírusok által okozott gyulladása. A fertőzés a légutakban bárhol kialakulhat. Tünetei az orrdugulás, orrfolyás, tüsszentés, torokfájás, köhögés és könnyezés.


Paraneopláziás szindrómák

A paraneopláziás szindrómák daganatok (leggyakrabban tüdő- és petefészek-daganatok) távoli hatása a szervezet különféle működéseire; ezek gyakran idegrendszeri működések.


Minden, amit a migrénről tudni kell

A migrén visszatérő, lüktető, nagyfokú fájdalom, amely általában a fej egyik oldalát érinti, de lehet néha kétoldali. A fájdalom hirtelen kezdődik; megelőzőleg vagy egyidejűleg látási, idegrendszeri vagy gyomor-bélrendszeri tünetek jelentkezhetnek


Nyári fejfájás

A nyár legzavaróbb tényezője sokak számára nem a narancsbőr, hanem a fejfájás. A hőmérséklet emelkedésével nő az esély a lüktető fejfájásra is. Az alábbiakban néhány megoldást kínálunk elmulasztására.


Web Design & Development Prowebshop