Hőemelkedés és fejfájás

Kérdés:  3 hete többnyire folyamatosan hőemelkedésem van (37,2-37,5), amit erős fejfájás kísér. Torkom nem fáj, orrom nincs bedugulva, nem folyik.
Két héttel ezelőtt elmentem a háziorvoshoz, aki arcüreggyulladást diagnosztizált, majd Klaciddal kezelt, hatástalanul. Egy hete a röntgenvizsgálat a tüdőmet, homloküregemet tisztának találta, az arcüreg nyálkahártyája enyhén megvastagodott. Ezután Doxicyclint szedtem, de ez is hatástalan maradt.
Közben mindvégig naponta többször kamillával inhaláltam, és orrcseppet használtam. Ma egy FOG szakorvosnál voltam, aki csak a torkomba nézett bele, és azt mondta, hogy torokgyulladás, orrsprayt, torokfertőtlenítőt és Zyrtecet írt fel. Ez számomra érthetetlen, mivel nem fáj a torkom. A mandulámmal többször volt már visszatérő problémám, de most épphogy kicsi, és alig rózsaszín. Az allergiagyógyszer javaslatát is furcsállom, régebben használtam már poratka-allergia kezelésére, de már évek óta tünetmentes vagyok, és mint mondtam, nincs bedugulva az orrom.
Viszont újabb tünetem lett: most már a fülem is fáj és szörcsög, illetve a fülem mögötti rész duzzadt és fáj. A szakorvos szerint, ez is a mandulám miatt van.
Ön szerint, használhatnak ezek a módszerek a hőemelkedésre és a fejfájásra? Nem kellene esetleg mintát venni a torkomról? Vagy keressek fel másik orvost? Végül mi okozhatja a tüneteimet?
Előre is köszönöm türelmét és segítségét!

| láz, fejfájás
| Kótai, Zs.; Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2010 ;15(februári)   InforMed

Válasz:  A hőemelkedés és fejfájás miatt belgyógyászati kivizsgálás lenne szükséges.

Kapcsolódó cikkek a Fejfájás, migrén rovatban olvashatók.

2010-02-20 22:11:35
| láz, fejfájás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop