Zavaró érzés a szájüregben

Kérdés:  29 éves nő vagyok, 2 hónappal ezelőtt egy stresszes nap után gombócot éreztem a torkomban. Ez a gombóc lassan egy olyanfajta torokfájdalomhoz vezetett, melyet nem lehetett lokalizálni. Egyik nap jobb felöl, másnap bal felöl éreztem a fájdalmat, a nyelésben is gondot okozott, viszont nem volt lázam.
A háziorvosom azt mondta, hogy egy vírus ez, amit Strepsils cukorkával ki lehet kezelni. 2 hétig cukorkáztam, de a zavaró fájdalom minden nap más és másféle volt.
Elmentem egy füll-orr-gégészhez, aki megvizsgált és mivel semmi rendellenességet nem észlelt a torkomban, azt mondta, hogy csak beképzeltem ezt a betegséget magamnak.
Elmentem egy másik orvoshoz, az sem látott semmit, a diagnózis ugyanaz volt. Ne idegeskedjek! 5 hét után mondhatni elmúlt az a torokfájás, de azóta is többször előfordul, hogy a nyelvem 2 hátsó oldalán enyhen csípő érzést érzek. Az evésben nem zavar, sőt, ha eszem, akkor érzi jól magát a torkom.
Kérem, adjon valamilyen elfogadható választ, mert most már igazán szeretném tudni, mi van ott a torkomban, azért is, mert nemrég kiderült, hogy kisbabát várok.

| allergia
| Kótai, Zs.; Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2011 ;16(májusi)   InforMed

Válasz:  Ha a szakorvosok a szervi betegséget kizárták, akkor nyugodtan várja meg, míg megszületik a kisbaba.
Ha a panaszai utána sem múlnak, allergológiai és gasztroenterológiai kivizsgálás jön szóba.

Kapcsolódó cikkek az Allergia rovatban olvashatók.

2011-05-24 16:39:50
| allergia
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop